• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
Frunza Verde

Frunza Verde

  • Frumusete
  • Sanatate
    • Sfaturi
  • Nutritie
    • Diete
    • Culinar
    • Tabel cu calorii – Valori nutritionale
  • Ceaiuri
  • Uleiuri Esentiale
  • Remedii
  • Afectiuni
  • retete
  • tincturi
  • tratamente naturiste

Riscurile pentru sănătate ale consumului de zahăr alb

Deşi există o varietate de alimente de culoare albă, în natură sunt surprinzător de puţine alimente
albe, iar perfect albe – aproape deloc..
Alimentele perfect albe sunt în general rafinate şi înălbite artificial.
Un exemplu tipic este zahărul alb.
Întrucât, în ultima vreme, în majoritatea emisiunilor culinare şi cărţilor de reţete folosirea
zahărului alb a ajuns un lucru de la sine înţeles, foarte mulţi oameni sunt complet indiferenţi faţă de
riscuri.
De ce este, deci, zahărul alb periculos?
Zahărul alb (rafinat) se absoarbe înaintea tuturor celorlalte alimente. Din acest motiv, glicemia
creşte brusc. Astfel se explică nevoia de a consuma ceva dulce în momentele de oboseală sau
nervozitate. În plus, pentru asimilarea zahărului sunt necesare vitamina B1 şi calciul. Pentru că zahărul
în sine nu conţine nici una dintre aceste substanţe, ele trebuie obţinute din altă sursă. Excesul de
zahărul poate chiar induce carenţe de vitamina B1 şi calciu.

Pentru a scădea glicemia atunci când aceasta a crescut brusc, pancreasul secretă insulină. Astfel,
glicemia scade brusc şi ajunge la o valoare mică. Această stare hipoglicemică fiind periculoasă, pentru
a ridica din nou nivelul de zahăr din sânge, glandele suprarenale secretă substanţe ca adrenalina şi
noradrenalina.

Probabil că mulţi au auzit de adrenalină, care nu creşte doar glicemia, ci şi excitabilitatea şi
agresivitatea. Noradrenalina produce nelinişte. Când concentraţia acestor doi hormoni ajunge la un
nivel ridicat, la nivelul lobului frontal reactivitatea scade şi intervine o lentoare a proceselor cognitive
şi emoţionale.

Prin repetarea acestui ciclu, treptat, reacţiile corpului devin încete şi se ajunge permanent la o stare
de hiperglicemie care poate fi considerată un stadiu premergător pentru diabet.
S-a spus şi că în urma absorbţiei de zahăr (în cantităţi mari), creierul reacţionează ca la un anabolizant.

Chiar din experienţă, când mâncăm ciocolată, îngheţată sau prăjituri care sunt dulci, odată ce am
început să mâncăm, acestea sunt atât de tentante încât ne trebuie multă voinţă să ne oprim.
Deşi ar fi greu să nu acceptăm deloc zahărul dacă ne bazăm pe produsele din comerţ, ar fi bine
(din punct de vedere fizic şi psihic) ca o regulă de bază, să nu îl folosim în casele noastre.
Apropo, eu unul nu am în casă zahăr alb rafinat. Folosesc zahăr brun sau miere.

Rubrica: Sanatate, Sfaturi Tags: adrenalina, b1, calciu, glicemie, insulina, miere, nervozitate, oboseala, pancreas, sanatate, zahar, zahar brun

Loading...

Reteta cu ridiche neagra pentru tratarea durerilor articulare

GHIMBIRUL cu MIERE, remediu magistral pentru multe probleme de sanatate

Uleiul de catina – 10 beneficii si modul de folosire corect

Ceaiul de scortisoara, leacul tau pentru o sanatate garantata

Cauta afectiuni, ceaiuri, retete sau remedii

Apa de tărâţe supranumita elixirul vindecator. Cum să o prepari simplu, în funcţie de beneficii

Ceai de pătlagină – reteta leacului mănăstiresc pentru afecțiunile pulmonare

Remedii naturale care salvează stomacul şi ficatul după mesele îmbelşugate

Bara principală

Remedii

10 Sfaturi pentru a scapa rapid de mirosul de TRANSPIRATIE

Cafeaua cu cardamon(hel) o combinatie absolut incredibila

Dr. Oz: 5 remedii NATURALE care te scapă de orice durere

Reţetele naturiste eficiente impotriva VARICELOR

Dr. Oz: Top 6 remedii de sănătate pe care le ai deja acasa

Valeriana cu miere, remediu RAPID pentru durerile de cap

Sucul MINUNE care elimina metalele grele din corp

Scapa usor de gazele la stomac – 3 remedii cu efect imediat

Sucul de SPANAC, cea mai buna reteta pentru curatarea stomacului si intestinelor

„Sângele verde”, elixirul din iarba de grau care iti reface sanatatea

COJILE de CEAPA, un remediu naturist exceptional care te scapa de multe boli

Cum poti scapa rapid de cearcane

Cele mai eficiente remedii care scad zahărul din sânge

Tratament naturist cu ulei de masline pentru piele uscata

Elixirul recomandat de Dr.OZ pentru FICAT: 4 ingrediente care costa putin

RETETA naturista de crema cu TAMAIE care repara si intinereste pielea

10 semne timpurii că ai putea avea probleme la inimă

SUCUL DE CEAPA – mana cereasca pentru par. Opreste caderea parului si il regenereaza!

Drojdia de bere, remediu terapeutic remarcabil din frigiderul tau

TREI beneficii uimitoare ale COJILOR de ouă pentru sanatate

Naturiste

Faceţi economii: preparaţi-vă acasă produsele de înfrumuseţare

Secretele unui păr frumos

Mierea, eficientă împotriva tusei

Adevăratele cauze ale acneei

De ce arătăm mai bătrâni decât suntem

Murele şi utilizarea lor în fitoterapie

Frunzele de PRUN elimina cheagurile din vasele de sange. Reteta lui Ovidiu BOJOR

Tratamente pentru acnee

Descoperire uimitoare: este mai tare ca toate antibioticele din lume

Ce se intampla in corpul tau cand mananci ardei iuti. Efectul este surprinzator !

SAPTE motive suprinzatoare sa mananci CIRESE de Mai

Zmeura previne slabirea vederii si ajuta la slabit

Tratamente naturiste impotriva caderii parului

Bila leneşă: remedii naturale pentru bila leneşă

Reţete pe bază de propolis

Solutii eficiente impotriva căderii părului

Reteta cu ridiche neagra pentru tratarea durerilor articulare

Ghimbirul si proprietatile sale uimitoare pentru sanatate

Florile de salcam, o adevarata binecuvantare pentru sanatate. Uite ce minuni poate face acest „medicament” al naturii

Miere si scortisoara – o combinatie incredibila

Copyright Frunza-verde.ro 2009-2020