• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
Frunza Verde

Frunza Verde

  • Frumusete
  • Sanatate
    • Sfaturi
  • Nutritie
    • Diete
    • Culinar
    • Tabel cu calorii – Valori nutritionale
  • Ceaiuri
  • Uleiuri Esentiale
  • Remedii
  • Afectiuni
  • retete
  • tincturi
  • tratamente naturiste

Cafeaua cu cardamon(hel) o combinatie absolut incredibila

Cardamomul este considerat unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, pretul lui fiind depasit numai de sofran, vanilie si trufe. Costul ridicat reflecta foarte bine si reputatia aromei sale. Cardamomul are un parfum deosebit, fin si puternic, dulce si iute, ce lasa pe limba un gust de lamaie, camfor si portocala.

Este considerat ca fiind „ regina condimentelor ” in India pentru parfumul sau intens si unic, care imbunatateste aroma oricarui fel de mancare in care se adauga.
De la cardamom se utilizeaza semintele, care se recolteaza si se pastreaza in fructul nedesfacut. Desi aroma propriu-zisa este continuta de uleiurile din seminte, condimentul se pastreaza sub forma de pastai nedeschise pentru a-si conserva aroma. Exista doua soiuri de cardamom cunoscute sub numele de Elettaria si Amomum. Cardamomul original este cel cu samanta verde Elettaria – cardamomul verde. Cardamomul Amomum mai este cunoscut si sub denumirea de cardamom negru sau cardamom maro si pe langa faptul ca are pastaia mai mare are atat un gust, cat si o aroma diferita. In pastaile inchise, aroma poate rezista un an. Gustul cardamomului verde este insa mai fin decat cel al celui negru.

La arabi, cafeaua aromata cu cardamom este foarte apreciata. In acest scop ori se adauga cateva pastai in cafeaua fierbinte ori cateva seminte la macinarea cafelei. Semintele sunt macinate si apoi adaugate la cafea, sau cateva dintre seminte de pastaie sunt pur si simplu pastrate in cutia de cafea pentru a se impregna aroma bogata de cardamom in cafea.

In Noul Testament, scris in cea mai mare parte in limba greaca, apare denumirea de “amomon” a unei plante aromatice. Si desi nu a fost inca demonstrat, se pare ca aceasta planta poate fi chiar cardamomul, a carei denumire deriva din adjectivul “amomos”, care inseamna “fara repros”.

Proprietati terapeutice ale cardamomului

– Cardamomul verde este frecvent utilizat in Asia de Sud pentru tratamentul infectiilor gingivale.
– Cardamomul este folosit pentru afectiuni digestive, infectii ale gingiilor, congestie si pentru dizolvarea calculilor biliari si a pietrelor la rinichi.
– Prin compusii pe care ii contine cardamomul poate avea o serie de beneficii pentru sistemul digestiv, imbunatatind digestia si crescand apetitul. De asemenea, ajuta la reducerea gazelor in tubul digestiv, prevenind greata si varsaturile.
– Studii stiintifice in desfasurare la Universitatea din Berlin si Hamburg doresc sa demonstreze ca ar putea fi un bun remediu pentru obezitate

– Ceaiul preparat din cardamom si scortisoara este utilizat pentru a trata probleme raguseala, sau durerile in gat.
– Cardamomul are proprietati antioxidante, antibacteriene, antivirale si antifungice.
– Semintele foarte aromate ale acestei plante sunt deopotriva un stimulent nervos si un antitoxic. In Orient este utilizat in cafea, pentru a-i potenta calitatile stimulatoare, a-i imbogati aroma si pentru a-i reduce din toxicitate. Pentru a neutraliza actiunea cofeinei, teobrominei si teofilinei din cafea, se adauga in aceasta 4-5 seminte (sau cantitatea echivalenta de pulbere).
– Respiratia urat mirositoare, alergiile respiratorii, astmul bronsic si congestia pulmonara pot fi atenuate cu cardamom.
– Ajuta la purifcarea organismului, este un foarte bun detoxifiant.
– Cardamomul are proprietati tonice , revitalizante si afrodisiace.
– Este benefic in tratarea ulcerelor bucale, infectiilor tractului urinar, precum si pentru circulatia sangelui in plamani
– Cardamomul este foarte bun si in tratarea racelilor. Semintele de cardamom au un efect incalzitor, util in tratarea racelilor, tusei sau bronsitei, mai ales cand acestea sunt insotite de frisoane. Se iau 4 g cardamom, 2 g ghimbir si 2 g boia iute (toate macinate foarte fin), se amesteca cu 4 lingurite de miere si se consuma toata cantitatea in cursul unei zile, impartita in 3 portiuni, cu 15 minute inainte de masa.
In tratarea diverselor intoxicatii, se recomanda consumul zilnic, pe stomacul gol, a 10 seminte intregi de cardamom.

Un preparat deosebit de simplu si eficient in caz de oboseala fizica ori nervoasa sau de lipsa a apetitului sexual, se obtine amestecand un galbenus de ou proaspat cu o lingurita de miere si un varf de cutit de seminte de cardamom macinat

Tinctura de cardamom

Se prepara in casa din 120 g de cardamom macinat fin, peste care se pun 550 ml de alcool de 52 de grade. Amestecul se lasa la macerat timp de 6-7 zile, agitandu-l din cand in cand. La sfarsitul perioadei, amestecul se filtreaza prin tifon si se pastreaza in sticlute mici, inchise la culoare. Tinctura de cardamom este indicata in tratarea impotentei, frigiditatii, oboselii, aerofagiei si a digestiei lente.

Avertizari

Nu se poate folosi in retete cardamomul negru in locul celui verde si invers. In mod traditional cardamomul negru este uscat la soare, sub cerul liber, sau pe flacara, in spatii acoperite. Daca este stocat in spatii uscate, lipsite de umezeala, aer si lumina, cardamomul negru poate fi pastrat timp de cel putin 1 an.Mai multe specii din genul amomum sunt raspandite in munti, din Himalaya pana in sudul Chinei. Cardamomul negru african ( genul „ aframomum ” din Madagascar, Somalia si Camerun ) are un gust similar. Cei mai mari producatori de cardamom negru sunt Nepal, Bhutan si India.


surse: Medical Journal of Canada, European Medical Research Institute, gustos.com, RawWorld.com,medicalherbalrecipies.com

Rubrica: Remedii, Sanatate

Loading...

Ceaiul de sunatoare – solutie pentru boala viitorului?

Scortisoara distruge microbii, stimuleaza memoria si ajuta la slabit

Dieta cu flori de soc: slabesti 7 kg si elimini celulita si toxinele din organism.

Sucul de urzica, probabil cel mai puternic remediu pentru curatarea organismului de toxine

Cauta afectiuni, ceaiuri, retete sau remedii

Apa de tărâţe supranumita elixirul vindecator. Cum să o prepari simplu, în funcţie de beneficii

Ceai de pătlagină – reteta leacului mănăstiresc pentru afecțiunile pulmonare

Remedii naturale care salvează stomacul şi ficatul după mesele îmbelşugate

Bara principală

Remedii

10 Sfaturi pentru a scapa rapid de mirosul de TRANSPIRATIE

Cafeaua cu cardamon(hel) o combinatie absolut incredibila

Dr. Oz: 5 remedii NATURALE care te scapă de orice durere

Reţetele naturiste eficiente impotriva VARICELOR

Dr. Oz: Top 6 remedii de sănătate pe care le ai deja acasa

Valeriana cu miere, remediu RAPID pentru durerile de cap

Sucul MINUNE care elimina metalele grele din corp

Scapa usor de gazele la stomac – 3 remedii cu efect imediat

Sucul de SPANAC, cea mai buna reteta pentru curatarea stomacului si intestinelor

„Sângele verde”, elixirul din iarba de grau care iti reface sanatatea

COJILE de CEAPA, un remediu naturist exceptional care te scapa de multe boli

Cum poti scapa rapid de cearcane

Cele mai eficiente remedii care scad zahărul din sânge

Tratament naturist cu ulei de masline pentru piele uscata

Elixirul recomandat de Dr.OZ pentru FICAT: 4 ingrediente care costa putin

RETETA naturista de crema cu TAMAIE care repara si intinereste pielea

10 semne timpurii că ai putea avea probleme la inimă

SUCUL DE CEAPA – mana cereasca pentru par. Opreste caderea parului si il regenereaza!

Drojdia de bere, remediu terapeutic remarcabil din frigiderul tau

TREI beneficii uimitoare ale COJILOR de ouă pentru sanatate

Naturiste

SAPTE motive suprinzatoare sa mananci CIRESE de Mai

Reteta cu ridiche neagra pentru tratarea durerilor articulare

Faceţi economii: preparaţi-vă acasă produsele de înfrumuseţare

Bila leneşă: remedii naturale pentru bila leneşă

Tratamente pentru acnee

De ce arătăm mai bătrâni decât suntem

UIMITOR: Ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra? Afla parerea specialistilor japonezi

Cum se prepara corect celebrul DECOCT de LEURDA recomandat pentru afectiunile inimii

Celulita si remedii pentru a scapa de ea

Mierea de albine: Ce trebuie sa stim despre ea?

Tratamente cu hrean, cimbru şi piper pentru alergii, astm si bolile iernii

Tratamente naturiste impotriva caderii parului

5 alimente care te ajuta sa dai burtica jos

Miere si scortisoara – o combinatie incredibila

Secretele unui păr frumos

Ce se intampla in corpul tau cand mananci ardei iuti. Efectul este surprinzator !

Frunzele de PRUN elimina cheagurile din vasele de sange. Reteta lui Ovidiu BOJOR

Anghinarea, un aliment sanatos la indemana

Ghimbirul si proprietatile sale uimitoare pentru sanatate

Murele şi utilizarea lor în fitoterapie

Copyright Frunza-verde.ro 2009-2020