Crema de ingrijire, sampoane, lotiuni, paste de dinti, spuma de ras….este incredibil numarul de produse pentru ingrijire care contin aloe vera. Pulpa acestui mare cactus (sucul) se foloseste de asemenea si intern.
Nimic nu pare sa reziste la aloe vera
Cancer, boli ale pielii incurabile, probleme digestive cronice…nimic nu pare sa reziste la aloe vera. Si rezultatele sunt asa de impresionante incat mi se pare mai prudent sa vorbesc la conditional.
Exista mai multe specii de aloe. Cea mai utilizata este aloe vera datorita poprietatilor sale si mai ales datorita facilitatii de a fi cultivate.
Pielea si parul
Aloe contine majoritatea vitaminelor in special A, E si grupa B cele care privesc pielea si parul. Este bogata de asemenea in toate sarurile minerale indinspensabile : fosfor, potasiu, calciu, clor, fier, zinc. Pe scurt, aloe, prin compozitia sa are proprietati foarte interesante pentru piele: cicatrizare, regenerare celulara, hidratare cutananta, anti-inflamator, antibiotic. Din acest motiv comesticele care au la baza aloe sunt in special recomandate in cazuri de prurit, eczema, mici rani, iritatie, micoze chiar si pentru febra si herpes.
Intern, un panaceu (medicament care vindeca orice boala)
Aloe vera nu doar stimuleaza imunitatea, dar este si antibiotic, anti-inflamator, puternic cicatrizant. Ajuta la eliminarea toxinelor, la curatarea organelor incarcate de depozite (rinichi, ficat…). Amelioreaza crampele stomacale si relele gastrice. Sucul de aloe este recomandat in cazuri de diabet, alergii, constipatii, probleme cardiace.
Unde, cat, cum?
Suc cu pulpa sau frunza intreaga: doua, trei linguri intr-un pahar de apa sau de suc de fructe, de 2,3 ori pe zi. Ulcer, oboseala, probleme cu imunitatea, constipatie, digestive proasta, probleme circulatorii, herpes?
Tinctura: 5 picaturi intr-un pahar de apa, in special pentru a stimuli apetitul