Exista multe alimente ce vă pot ajuta să eliminați grasimea abdominală într-un mod sanatos și de durată, si în cele ce urmează vă vom prezenta cele mai eficiente 5 dintre acestea. Veți fi uimiți de rezultatele obținute doar prin consumarea acestor cinci alimente de câteva ori pe săptămână.
O mulțime de diete promit pierderea “miraculoasa” în greutate, insa majoritate sunt dăunătoare sănatății organismului. Acest articol vă prezintă câteva secrete care vă vor ajuta să ardeți grăsimea de pe burtă intr-un mod mai eficient.
Principalul secret nu este acela al alimentelor pe care trebuie să le evitați ci acela al alimentelor pe care trebuie să începeți să le consumați. Da, așa este, pentru a pierde grăsimea de pe burtă trebuie să mâncați mai mult dar nu orice, ci trebuie să creșteți cantitatea de alimente și nutrienți care s-au dovedit a fi eficienți în eliminarea grăsimii abdominale.
Grapefruit
Un studiu recent a evidențiat faptul că atunci când adulții obezi au consumat jumătate de grapefruit sau un pahar de suc proaspăt de grapefruit înaintea celor trei mese principale, ei au obținut o scădere semnificativă a greutății corporale și a circumferinței taliei. Acest lucru se poate datora conținutului ridicat de apă al acestui fruct, ceea ce i-a ajutat pe participanții la studiu să se simtă sătui și să reducă astfel porțiile. De asemenea, grapefruit-ul are proprietăți diuretice, care vă ajută să eliminați surplusul de apă care vă poate umfla burta.
Nuci
Nucile reprezintă cea mai bună sursă vegetală de acizi grași omega-3. Acești acizi grași nu numai că sunt nutrienți cu proprietăți antiinflamatoare, dar ei ajută și la reglarea concentrațiilor de hormoni de stres. Când hormonii de stres, cum este cortizolul, sunt în concentrații mari în corp, pot determina organismul să acumuleze mai multă grăsime, în special pe abdomen. Totuși, o dietă bogată în acizi grași omega-3 poate preveni concentrațiile mari de cortizol sau de alți hormoni de stres și, în consecință grăsimea nu se va mai acumula pe abdomen.
Iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi
Se știe din totdeauna că produsele lactate sunt bune pentru organism, dar ele fac bine și pentru burtă. O dietă bogată în produse lactate poate fi eficientă în reducerea grăsimii de pe burtă, in special in talie. Aceste rezultate se datorează în mare parte rolului calciului în reglarea modului în care grăsimea este stocată și metabolizată de organism. Produsele lactate sunt bogate și în aminoacidul arginină, care s-a demonstrat a fi un promotor al pierderii grăsimii și a creșterii masei musculare. Așa că introduceți lactatele în dieta zilnică, dar asigurați-vă că le-ați ales pe cele care trebuie. Lactatele bogate în grăsimi conțin grăsimi saturate nesănătoase și multe calorii, care sunt dăunătoare eforturilor de a pierde grăsimea de pe burtă. Alegeți variantele cu mai puține grăsimi. O foarte bună opțiune este iaurtul grecesc cu conținut scăzut de grăsimi (degresat), deoarece este o excelentă sursă de proteine și dă senzația de sațietate. Iaurtul are și rolul de a regla flora bacteriană și tranzitul intestinal, prevenind astfel și senzația de balonare.
Ardeiul gras
Ardeii sunt o excelentă sursă de vitamina C. Studii au arătat că această vitamină ajută la revenirea la normal a concentrației de cortizol după o situație stresantă, astfel ca hormonii de stres vor circula în organism pentru o perioadă mai scurtă de timp, ceea ce vă va ajuta să luptați împotriva depunerii de grăsime pe burtă. Deși aceste legume sunt recunoscute ca fiind cea mai bună sursă de vitamina C, chiar dacă nu vă plac ardeii grași, sunt și alte surse cum sunt portocalele, căpșunile, sau kiwi.
Afine și coacăze negre
Deja cunoscute pentru puternicele proprietăți antiinflamatoare, cocăzele și afinele pot avea și alte beneficii surprinzătoare – pot reduce grăsimea abdominală. Un studiu realizat la Universitatea din Michigan a arătat că la șoarecii ce fost hrăniți în mod constant cu un meniu ce conținea coacăze pe o perioadă de peste 3 luni, s-a observat o reducere semnificativă a grăsimii abdominale. Chiar mai mult, concentrația de trigliceride din sânge a scăzut și a crescut sensibilitatea la insulină, ceea ce înseamnă că aceste delicioase fructe ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și a diabetului de tip 2.