Acest experiment s-a dovedit de succes si a avut loc la Universitatea Queen Mary din Londra. O cana de suc de sfecla pe zi este suficienta pentru a reduce riscul de complicatii la persoanele cu tensiune arteriala crescuta. Daca beti zilnic o cana de suc de sfecla, va veti asigura o sanatate de fier toata viata. Consumat regulat, acest suc poate reduce hipertensiunea arteriala.
Sucul de sfecla contine nitrați anorganici, acesti compusi putand fi gasiti in salata verde si varza. In organism, se transforma in oxid nitric, care relaxeaza si dilata vasele de sange, ceea ce duce la o reducere a presiunii.
Sucul de sfecla a fost testat pe 64 de pacienți cu varste cuprinse intre 18 si 85 de ani. Jumatate din acesti oameni au luat medicamente pentru hipertensiune arteriala. Oamenii au fost impartiti in doua grupuri.
Primul grup a baut 250 ml de suc de sfecla zilnic, iar al doilea grup au luat medicamente. Experimentul a durat timp de patru saptamani.
Acest experiment a aratat beneficiile consumului de suc de sfecla. Inca din a doua saptamana a fost raportata o scadere a tensiunii arteriale. Multe dintre aceste schimbari au insemnat o revenire la valorile normale.
Dar la doua saptamani dupa experiment, si dupa ce a fost suspendata utilizarea de suc de sfecla, presiunea a revenit la nivelul anterior. Grupul de persoane care au baut suc de sfecla au observat o imbunatatire cu 20% a vasodilatatiei si reducerea hipertensiunii cu aproximativ 10%, ceea ce reduce riscul de boli de inima.
In grupul care au luat medicamente, nu a existat nici o imbunatatire semnificativa. Medicamentele utilizate pentru a obtine o scadere a tensiunii arteriale au inregistrat valori de 9 mm si 5 mm.
Sfecla rosie are efecte terapeutice puternice impotriva multor afectiuni
Consumul de sfecla rosie este recomandat femeilor atunci cand sunt in menopauza, pentru ca este o sursa bogată de magneziu, clor, flavoidi, zinc, iod, calciu, nitrati naturali si sodiu.
Acum, atentia va fi intreptata pe tratamentul bolilor in care este folosita sfecla rosie.
1. Rinichi, ficat, vezica biliara si splina – in boli asociate cu aceste organisme trebuie sa știți ca sfecla roșie ajuta organismul să lupte impotriva lor, deoarece este numarul 1 cand vine vorba de purificare. In acest scop, aveti posibilitatea sa beti suc de sfecla rosie combinat cu suc de lamaie si suc de sfecla proaspat stors cu suc de morcovi. Este important sa luati aceste potiuni in cantitate de 50 ml si lent, pentru a ajunge la un nivel de 250 de mililitri.
2. Detoxifiere – sucul de sfecla rosie contine colina si prezenta ei ajuta in mod eficient organismul pentru a curata toate toxinele, nu doar din ficat, dar și din intregul corp. Expertii recomanda acest suc pentru fiecare persoana care doreste sa-si purifice sangele de toxinele daunatoare.
3. Hipertensiune – in cazul in care tensiunea arteriala este anormala, este recomandat sa se consume sfecla zilnic, astfel incat aceasta sa ramana stabila. Puteti utiliza leguma pentru a ridica tensiunea arteriala, sau sa o scada.
4. Cancer – sfecla rosie contine aminoacidul numit betaina, și este foarte util in prevenirea cancerului. Daca mancati de multe ori aceasta leguma delicioasa, va impiedica organismul dumneavoastra sa se imbolnaveasca de cancer de stomac, colon, creier și plamani, deoarece previne compusii cancerigeni.
5. Guta – sfecla rosie este cunoscuta pentru abilitațile curative, de aceea este recomandata pentru aceasta boala.
6. Varice – pentru a preveni venele varicoase, consumati mai multa sfecla roșie, deoarece are capacitatea uimitoare de elasticitate. Sucul de legume proaspat stors are mult magneziu si previne formarea cheagurilor de sange in organism.
7. Colesterol – sfecla roșie contine de saponine, care se ocupa cu succes de reducerea colesterolului ridicat in sange.
8. Tiroida – in sfecla roșie se gaseste un continut ridicat de iod, de asta este recomandat consumul ei de catre persoanele cu boli tiroidiene.
9. Obezitatea – aceasta este o leguma dietetica, deoarece in 100 de grame se gaseste doar 44 de calorii. Expertii recomanda consumul sau, deoarece va contribui la cresterea metabolismul si corpul dvs va arde excesul de grasime.
Surse:bewomen.ro,healthyfoodhouse.com