Bătăturile reprezintă acele zone ale pielii îngroșate, întărite și moarte, care se formează pentru a proteja pielea și structurile de sub piele împotriva traumatismelor, frecării sau presiunii.
Pentru a remedia această problemă, care poate deveni dureroasă și poate cauza complicații, precum infecții la nivelul pielii, osului sau articulației, vă propunem astăzi 3 remedii naturale, respectiv:
Reteta pentru bataturi cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu – adăugați în 2 litri de apă caldă 3 linguri de bicarbonat de sodiu și folosiți această soluție pentru a vă înmuia picioarele. Îndepărtarea bătăturilor se va realiza apoi mult mai ușor.
Pentru a beneficia și de un efect antibacterian puternic, adăugați în apa folosită la înmuiatul picioarelor și 3-4 picături de ulei esențial de arbore de ceai.
Infuzie cu ceai de mușețel si lavanda
Faceți o infuzie concentrată de ceai din flori de mușețel (5 linguri de plantă la 500 ml de apă fierbinte) si lavanda(2 linguri de planta la 500ml de apa fierbinte), lăsați 5-10 minute la infuzat, apoi strecurați și adăugați în 2 litri de apă caldă, dar nu fierbinte, și țineți-vă picioarele la înmuiat pentru 15-20 de minute, iar la sfârșit îndepărtați ușor cu ajutorul unei pietre ponce bătătura, având grijă să nu provocați durere sau sângerare.
La final, spălați piciorul cu apă caldă și săpun;
Suc de lamaie cu aspirina
Sucul de lămâie – pisați 5-6 tablete de asipirină și amestecați cu suc de lămâie până obțineți o pastă, pe care apoi o aplicați pe zona afectată.
Înfășurați zona cu o folie de plastic și lăsați să acționeze pentru 10 minute, după care îndepărtați ușor bătătura cu ajutorul unei pietre ponce;
Sfat
Pentru a preveni formarea bătăturilor, purtați încălțăminte adecvată (nu prea largă sau prea strâmtă), folosiți mănuși, genunchiere sau cotiere ori de câte ori este nevoie.