O delicioasa reteta de tort usor de preparat,sanatoasa si recomandata celor care au probleme cu glicemia
Ingrediente
– 500g branza degresata
– 40g greensugar (inlocuitor de zahar recomandat pentru diabetici si fara efect cancerigen)
– esenta de vanilie
– 2 oua
– 200 ml smântână
– 50g de pudinca de vanilie D-W cu fierbere (sigur se poate inlocui cu 1 ligurita rasa de faina de Konjac – inca nu am incercat, dar conform retetei fainii sigur va functiona, recomand adaugarea fainii treptat si cu grija – urmarind reactia aluatului sa nu se inteareasca prea tare)
– fructe pentru ornare
Reteta tortului
1. Zdrobim branza, adaugam cele 2-3 linguri mari de greensugar si il frecam bine cu ouale. La crema obtinuta se adauga si se amesteca smantana iar apoi punem praful de vanilie si le alestecam bine.
2. Punem ”aluatul” astfel obtinut in tava tapetata cu hartie pentru copt si presaram fructele deasupra.
3. Il punem la copt in cuptor preincalzit la 180°C timp de 30 minute, pana se rumeneste.