S-a demonstrat ca taratele de grau contin substante care ataca alimentele ajunse in stomac, facand astfel digestia rapida si usoara.
Acestea se vor lua in cantitate cat mai mare, dar numai macinate foarte fin cu rasnita de cafea. Este indicat sa nu se puna in alimente care au temperaturi mai mari ca temperatura corpului. Se vor putea lua insa cu apa, lapte, ceai sau ca atare. Se pot lua inainte de masa sau dupa, indiferent in ce perioada a zilei. Cel mai bine insa este sa se ia de mai multe ori pe zi, in 5-6 prize.
Este necesar sa se consume in cantitate mare, pentru ca altfel glandele nu vor avea cu ce sa regleze organismul din cauza lipsei de „materie prima”. Se iau in special la curele de slabire. Daca se consuma suficiente tarate de grau, bine macinate, organismului nu-i mai lipseste decat calciul care se poate lua din iaurt si cateva legume si fructe crude. Totul depinde deci de cantitatea de tarate care se consuma zilnic.
Cu ajutorul taratelor se poate face si o eficienta cura de slabire – cu cat cantitatea consumata este mai mare, cu atat scaderea in greutate va fi mai rapida, cu rezultate vizibile intr-un timp relativ scurt (doua saptamani).
Retine: 2 linguri de tarate pe zi ingrasa, dar mai multe ajuta la slabit.
Continutul taratelor de grau
Vitamine: beta-caroten, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, E (alfa-tocoferol, beta- tocoferol).
Aminoacizi: alanina, arginina, acid aspartic, cistina, acid glutamic, glicina, histidina, izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, prolina, serina, treonina, triptofan, tirosina, valina.
Aminoacizi grasi esentiali: acid palmitic, acid stearic, acid palmitoleic, acid oleic, acid linoleic, acid linolic.
Carbohidrati: fructoza, sucroza, amidon, celuloza, acid poliuronic, acid fitic.
Purine: adenina, guanina.
Fosfolipide: fosfatidilcolina, fosfatildiletanolamina.
Steroli: beta-setesterol.
Minerale: sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, fosfor, cobalt, cupru, zinc, nichel, crom, molibden, fosfor, clor, fluor, iod, bor, seleniu, silicon.
Proprietati medicinale: antimicrobian, antiinflamator, regleaza digestia, emolient in special pentru stomac si intestine, laxativ, nutritiv, reconfortant, remineralizant, tonic general. Indicata pentru urmatoarele afectiuni: ‘ demineralizare ‘ afectiuni endocrine (regleaza glandele datorita continutului mare de minerale, aminoacizi si vitamine) ‘ anemie ‘ cancer ‘ diabet zaharat ‘ obezitate ‘ afectiuni neuro-musculare ‘ afectiuni neurologice si ale sistemului neuro-vegetativ ‘ afectiuni cardiace ‘ ateroscleroza (se ia si usturoi zilnic) ‘ afectiuni digestive, ale ficatului, colita, constipatie cronica, dispepsie, dureri epigastrice ‘ hemoroizi ‘ meteorism ‘ adenom de prostata ‘ fibrom uterin ‘ impotenta sexuala, prostatita, sterilitate ‘ afectiuni renale, cistita, retentie urinara ‘ laringita ‘ rahitism ‘ depresie nervoasa, nevroze, psihastenie ‘ sarcina ‘ reumatism ‘ afectiuni degenerative ‘ convalescenta.
Citeste si: Dr.OZ: Bicarbonatul, un produs minune pentru sănătate şi frumuseţe
Administrarea taratelor de grau
– Pulbere de tarate: cate 1-2 linguri – se pot adauga la mancare de 3-5 ori pe zi.
– Apa de tarate: mai putin eficienta in obezitate, dar utila pentru anemii si boli nervoase. Se pun 3-4 linguri de tarate in 2 litri de apa si a doua zi se consuma apa.
Se poate, de asemenea, folosi grau incoltit in loc de paine, mai ales pentru combaterea obezitatii.
Pune tarate praf in ciorbe, ceai sau orice alt lichid, principalul este sa nu aiba temperaturi mai mari de 40 grade, ca sa nu distruga vitaminele. Este bine ca orice om sa consume cel putin cate 1 lingurita de 3 ori pe zi, chiar daca are o greutate normala si daca este perfect sanatos.
Daca ai anumite alimente pe care nu le suporti, presara putina tarata praf deasupra si consuma-le fara nicio teama. In acest fel nu se mai produc balonari dureroase, intrucat enzimele din tarate ajuta la digestie.
Nu exista absolut nicio contraindicatie la tratamentul cu tarate, nici macar pentru copii si nu creeaza obisnuinta. Acestea regleaza digestia si inlatura problemele gastro-intestinale. Consuma deci cat mai multe tarate, nu numai in timpul curei de slabire, ci si dupa ce ai ajuns la greutatea dorita. Acest lucru te va feri de boli care ar putea aparea din cauza faptului ca nu ai suficiente oligoelemente sau vitamine in corp.
Pentru o cura de slabire eficienta poti, de asemenea, stabili o zi pe saptamana in care sa consumi numai fructe si tarate fara nimic altceva.
Citeste si: Argintul coloidal distruge microbii si celulele tumorale
Cura de slabire cu tarate de grau
Pentru a slabi mai repede se va consuma, pe langa tarate, si cate o cana de apa calda inaintea fiecarei mese. Aceasta poate fi si un ceai verde. Ceaiul sau apa calda luata cu 10-15 minute inaintea meselor va face sa se dilueze sucurile gastrice existente in stomac, care vor contribui la digerarea mai inceata a alimentelor consumate si prin aceasta se obtine disparitia senzatiei de foame. In plus, alimentele vor sta mai mult timp in stomac si vor fi eliminate multe dintre ele aproape nedigerate, pentru ca sucurile gastrice care ar trebui sa le digere sunt diluate si nu mai pot face acest lucru in mod eficient.
REGULA: Taratele de grau se vor consuma de fiecare data inaintea meselor!
Consumul de tarate de grau in unele cazuri duce la senzatia de balonare care nu-ti va da voie sa mai consumi prea multe alimente. Totusi, organismul are suficiente minerale si vitamine pentru a-si putea desfasura in conditii foarte bune activitatea. Principalul este sa ingerezi suficiente tarate de grau zilnic si mai ales sa fie foarte fin maruntite.
Daca se mai adauga si o zi pe saptamana in care se consuma exclusiv numai legume si fructe crude se poate obtine si o piele mult mai catifelata, iar eliminarea grasimilor se va face in mod natural.
Avantajul este ca, dupa o asemenea cura, se poate mentine greutatea in limite normale, deci nu mai exista pericolul de a se pune la loc kilogramele care au fost date jos.
Trucuri care taie pofta de mancare
Apa minerala carbogazoasa consumata intre mese, cu inghitituri mici, are darul de a anestezia, pur si simplu, terminatiile nervoase de la nivelul limbii, care ne fac sa simtim gusturile. Rezultatul va fi ca pofta pentru anumite alimente va fi mult diminuata, aceasta fiind o excelenta metoda de temperare a apetitului.
Apa fierbinte, consumata cu 10 minute inainte de masa, inhiba digestia si implicit scade pofta de mancare. Cei care fac excese alimentare la masa pot scapa de aceasta problema consumand un pahar de apa fierbinte in care s-a stors o lamaie inainte de a manca si unul dupa masa. Bananele confera rapid o senzatie de satietate si sunt mult mai sarace in calorii decat alimentele obisnuite.
Consuma doua banane la inceputul mesei, ca aperitiv, pentru a diminua, fara sa suferi de foame, portia de mancare.
De asemenea, atunci cand ai dori sa mananci ceva dulce, consuma acest fruct, care nu doar ca e agreabil la gust, dar este mult mai sanatos decat orice produs de cofetarie.
Citeste si: Cura de slabire cu USTUROI – sanatoasa si foarte eficienta
Ceaiurile fierbinti consumate seara in mari cantitati (2-3 cani) sunt un mare ajutor in mentinerea la cote rezonabile a greutatii corporale. Ele ajuta la eliminarea apei din organism, reduc apetitul, ajuta la arderea caloriilor. Iti recomand in mod special ceaiul verde sau ceaiul de soc sau tei.
Nicio zi fara miere! Consumata in cantitati suficiente, mierea taie, la fel ca si bananele, pofta de mancare. Atat inainte, cat si dupa fiecare masa, ia o lingura de miere cu putina apa.
Atentie! Taratele de grau care se vand in pungi de nailon sau celofan nu sunt indicate deoarece acestea pot sa contina mucegai. De asemenea, taratele de la mori nu sunt nici ele indicate pentru ca pot sa contina alte seminte din plantele care cresc in grau. Se vor folosi doar taratele de la producatorii de paine, obtinute prin cernerea fainii de grau si acestea se vor macina fin cu rasnita de cafea, cel mult pentru trei zile o data. Cu cat sunt mai fin macinate, cu atat sunt mai eficiente.