Aveţi sistemul imunitar slăbit? Pentru a vă îmbunătăţi imunitatea puteti lua in considerare un vaccin homeopat, probioticele, echinaceea, ceaiul de cimbru, uleiurile esenţiale şi o îmbunătăţire a stilului de viaţă.
Atât pentru copii cât şi pentru adulţi, iarna aduce cu sine o întreaga suita de amigdalite, otite, bronşite şi gastro-enterite, fiind un sezon dificil de traversat. Dacă vă îmbolnăviţi des şi treceţi de la o simplă răceală la gripă, înseamnă că sistemul vostru imunitar trebuie întărit. Câteva gesturi simple vă pot ajuta să stimulaţi sistemul imunitar şi să vă îmbunătăţiţi apărarea împotriva frigului iernii. Aplicaţi două sau trei din sugestiile de mai jos şi traversarea iernii va fi mai uşoară.
Virtuţile echinaceei în întărirea sistemului imunitar
Beneficiile plantelor medicinale sunt numeroase. Nu ezitaţi să folosiţi fitoterapia pentru a preveni şi trata diverse afecţiuni. Numeroase preparate pe baza de Echinacea purpurea sunt foarte eficiente. Echinacea este o recunoscută pentru întărirea sistemului imunitar. În acest scop, puteţi începe o cură cu echinaceea chiar de la începutul lunii septembrie.
„Vaccinul” homeopat pentru prevenirea gripei
Influenzinum” 9ch face minuni în prevenirea răcelilor şi gripelor ce pot apărea pe timpul iernii. Atât copiii cât şi adulţii pot profita de acest remediu. Se începe la sfârşitul lui septembrie cu o doză o data pe săptămână pentru prima lună şi apoi o doză o dată pe lună pentru lunile următoare. Dacă totuşi aţi făcut o viroză puteţi completa tratamentul cu o doză de „Oscilloccocinum” şi repetaţi dacă este nevoie.
Beneficiile probioticelor asupra sistemului imunitar
Efectele benefice ale probioticelor sunt din ce în ce mai lăudate de către profesioniştii din domeniul sănătăţii. Numeroase studii au demosntrat că aceste microorganisme acţionează favorabil asupra fucţiilor digestive ajutând intestinul să îşi îndeplinească rolul său de protecţie, insa ele acţionează de asemenea favorabil şi asupra funcţiilor respiratorii sau asupra sistemului imunitar. Produsele lactate şi în special iaurturile conţin probiotice. Sistemul imunitar al copiilor şi adulţilor va fi întărit de o manieră eficace printr-o cură completă cu probiotice. În farmacii se găsesc preparate care conţin probiotice corect dozate. Ele sunt uşor de administrat şi vă vor ajuta în lupta împotriva iernii.
Aromoterapia pentru o iarnă liniştită
O picătură de ulei esenţial de lămâie aplicat încă din toamnă sub formă de masaj pe plexul solar şi la încheietura mâinii vă va ajuta în stimularea sistemului imunitar.În cartea sa, Daniele Festy ne recomandă o formulă mai complexa: o picătură de ulei esenţial de camfor, o picătură de ulei esenţial de cimbru, o picătură de ulei esenţial de dafin şi o picătură de ulei esenţial de lămâie se amestecă şi se aplică pe torace şi pe partea superioară a spatelui în fiecare dimineaţă, zece zile pe lună.
Ceaiul de cimbru – un remediu împotrivă răcelii
Cimbrul proaspăt sau uscat este recunoscut ca fiind cea mai bună plantă antibiotic. Administrat sub formă de infuzie pe tot parcursul zilei, ceaiul de cimbru contribuie la protejarea împotriva răcelilor şi este eficient chiar de la apariţia primelor frisoane. O crenguţă de cimbru sau o lingură de cimbru uscat infuzat într-o cană cu apă fierbinte îndulcită cu miere la care adăugaţi un sfert de lămâie vă va reda tonusul şi vitalitatea.
Un stil de viaţă sănătos pentru un sistem imunitar optim
Asigurarea necesarului de somn în fiecare noapte, o alimentaţie sănătoasă şi variată contribuie la menţinerea în formă. Aerisiţi locuinţa cel puţin 15 minute în fiecare zi şi faceţi regulat mişcare în aer liber, departe de zonele poluate.
Avertizări:
– Este necesară prudenţa în utilizarea uleiurilor esenţiale. Este bine să începeţi cu doze mici şi diluaţi uleiul esenţial în puţin ulei de măsline înainte de a-l aplica pe pielea, pentru a evita eventuale alergii.
– Femeile însărcinate, care alăptează şi copiii trebuie să evite anumite uleiuri esenţiale.
Nu ezitaţi să consultaţi un medic sau să cereţi sfatul unei farmacist