Daca iti place mamaliga, dar te-ai saturat de varianta clasica de preparare, iata un truc minunat: prepar-o cu branza, la cuptor! Ingredientele necesare sunt urmatorele:
– un litru de apa
– 200 g de malai
– un praf de sare
– un sfert de pachet de unt
– 200 g de telemea (de preferat de oaie sau capra) ori branza de burduf
– 4 oua (optional)
– 100 g de costita afumata(optional)
Pune apa cu sare intr-un ceaun pe foc.
Dupa ce apa incepe sa fiarba in clocot, adauga malaiul treptat si amesteca energic, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Tine mamaliga pe foc mic pana in momentul in care ies bule de aer din ea, insa nu o lasa sa se intareasca prea mult.
Rastoarn-o pe un fund de lemn sau pe un platou. In acest timp, unge o tava cu unt, apoi intinde un strat de mamaliga, dupa care presara branza de burduf maruntita. Realizeaza cate straturi doresti, insa tine minte ca ultimul trebuie sa fie de mamaliga.
Poti sa lasi reteta in acest stadiu sau sa adaugi si oua sau kaizer. Tot ce trebuie sa faci este sa realizezi patru gauri in stratul de mamaliga de deasupra si sa spargi ouale in ele.
Taie marunt costita si presara-l pe deasupra. Introdu tava in cuptorul preincalzit si nu o lasa mai mult de 10-15 minute. Dupa ce preparatul s-a racit putin, portioneaza-l si serveste-l imediat. Sursa foto: www.despremancare.ro