Reteta ceai de urzici
Urzicile sunt printre primele plante verzi care apar primavara iar ceaiul este considerat un elixir exceptional pentru sanatatea omului , asa ca nu scapa ocazia de a prepara aceasta bautura din urzici proaspete.
Aceasta bautura are rezultate demonstrate impotriva multor afectiuni. Calmeaza durerile de cap, amelioreaza sangerarile interne si ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin stimularea activitatii rinichilor. Urzicile ajuta si la dizolvarea si eliminarea elementelor care produc pietrele la rinichi.
Urzicile sunt printre primele plante verzi care apar primavara iar ceaiul este considerat un elixir exceptional pentru sanatatea omului , asa ca nu scapa ocazia de a prepara aceasta bautura din urzici proaspete.
Ceaiul de poate prepara prin doua metode, prin infuzie sau prin oparire, avandu-se grija ca planta sa nu isi piatra proprietatile terapeutice.
Aceasta bautura are rezultate demonstrate impotriva multor afectiuni. Calmeaza durerile de cap, amelioreaza sangerarile interne si ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin stimularea activitatii rinichilor. Urzicile ajuta si la dizolvarea si eliminarea elementelor care produc pietrele la rinichi.
• Citeste aici despre utilizarile medicinale remarcabile ale ceaiului de urzici
Ingrediente pentru ceaiul de urzici
- 1 mana consistenta de frunze de urzica, proaspat culese
- 500-700 ml apa
- (*) optional putin zahar brun
Portii: 1 portie
Timp total:
Reteta de preparare prin fierbere
- Se spala o mana de urzici proaspat culese si se pun intr-o oala impreuna cu 2-3 cani de apa, in functie de cat de concentrat doriti sa iasa ceaiul.
- Se pune oala la fiert pana incepe sa fiarba
- Dupa ce incepe sa fiarba, dati aragazul la minim si mai lasati 4-5 minute oala pe foc.
- Luati vasul de pe aragaz si strecurati ceaiul
- Daca nu va place gustul puteti adauga putin zahar brun sau putina lamaie, insa cel mai sanatos este sa-l beti neindulcit.
- Frunzele de urzica fierte pot fi de asemenea consumate cu un pic de unt topit deasupra, sau pot fi adăugate la supe si garnituri. Dacă aveți de gând să măncati frunzele, gustați putin inainte, pentru a fi sigura că nu mai sunt intepatoare.
• Citeste aici despre utilizarile medicinale remarcabile ale acestui ceai
Informatii nutritionale: 12 Calorii
21 martie, 2019; Categorie: Tea, Drinks,
International,Autor Frunza Verde
reteta, ceai, urzici