De multe ori, a urma o dietă sănătoasă şi echilibrată şi a o combina cu exerciţiile fizice nu este suficient pentru a lupta împotriva aspectului pielii în “coajă de portocală”.
Asociază o dietă echilibrată, cu exerciţiile fizice şi cu suplimentele alimentare sau infuziile care îţi permit să elimini toxinele şi să scapi de celulită. Chiar dacă suplimentele alimentare şi ceaiurile din plante se eliberează fără prescripţie medicală, nu uita că sfaturile unui medic sunt esenţiale şi te pot ajuta să lupţi mult mai eficient împotriva celulitei, dar şi să eviţi administrarea greşită, cu efecte negative asupra sănătăţii tale.
Când problema este surplusul de greutate:
Acidul linoleic conjugat (ALC)
Este un acid gras, care se găseşte în principal în carne şi produse lactate, şi în cantitate mai mică în produse de origine vegetală. În mod normal, ALC-ul din dietă provine din produse de origine vegetală, cum ar fi uleiul de floarea soarelui şi de şofran. Acţionează diminuând grăsimea corporală şi crescând masa musculară; această creştere a masei musculare va fi mai evidentă dacă se fac şi exerciţii fizice regulate. Acţiunea lui impotriva celulitei este mai vizibilă atunci când se combină dieta echilibrată cu exerciţiul fizic.
Aminoacizii esenţiali
Aminoacizii esenţiali luaţi împreună cu o dietă hipocalorica favorizează scăderea în greutate si combat celulita . În plus, se îmbunătăţeşte masa musculară şi se întăresc ţesuturile. De asemenea, contribuie şi la evitarea senzaţiei de foame şi a efectului yo-yo al unor diete.
Fucus (Fucus vesiculosus)
Este o algă cunoscută şi sub numele de “stejar de mare”. Conţine foarte multe vitamine şi minerale, mai ales iod. Stimulează funcţia tiroidiană (Fucusul nu trebuie consumat în caz de hipertiroidism). Acest supliment este indicat în caz de exces ponderal şi de obezitate, şi în plus favorizează eliminarea celulitei. De asemenea, are un uşor efect laxativ şi diuretic.
Glucomanan (Amorphophallus konjak)
Este o fibră vegetală, care nu este asimilată de organism. Are proprietăţi de absorbţie a apei, producând o senzaţie de saţietate şi contribuind la scăderea apetitului. De asemenea, reduce asimilarea de zaharuri, colesterol şi acizi biliari. Reglează funcţionarea intestinelor.
Conţine acid hidroxicitric, care acţionează reducând sinteza grăsimilor şi crescând termogeneză (arderea ţesutului gras corporal). De asemenea, măreşte degradarea glicogenului din ficat, ceea ce ajută la reducerea senzaţiei de foame emisă de creier.
Când problema este retenţia de lichide:
Retenţia de lichide poate fi cauzată de mai mulţi factori:
– Dietă săracă în proteine: o dietă adecvată ajută la menţinerea unui nivel corect de lichide în organism.
– Deficienţă de vitamine şi minerale
– Aport scăzut de apă
– Consumul excesiv de sare
Vitamina C
Un deficit de vitamina C provoacă fragilitate capilară, favorizând stagnarea reziduurilor şi retenţia de lichide în ţesuturi. Suplimentarea de vitamina C are o eficienţă mai mare în prezenţa flavonoidelor. Acţionează ca antioxidanţi şi au capacitatea de a fortifica vasele sangvine. Dacă iei un supliment de vitamina C este important să te asiguri că este cu acţiune întârziată, pentru a favoriza absorbţia completă.
Acizi graşi esenţiali
Aceştia sunt precursorii prostaglandinelor, substanţe asemănătoare hormonilor şi care îndeplinesc un rol important în reglarea lichidelor din organism. Prostaglandinele intră în compoziţia membranelor celulare şi le determină permeabilitatea. Din această categorie fac parte acizii graşi omega 6 şi omega 3. Atunci când se consumă suplimente de acizi graşi este important să se menţină un echilibru alimentar între ambele categorii.
Bromelaina
Este o enzimă prezentă în formă naturală în ananas. Favorizează diureză şi ajută la eliberarea uşoară a excesului de grăsimi. Posedă proprietăţi uşor laxative.
De asemenea, te pot ajuta şi unele plante cu acţiune diuretică:
Coada calului (Equisetum arvense L.)
Posedă un înalt conţinut de minerale, mai ales siliciu. Nu se utilizează numai pentru acţiunea diuretică, dar şi pentru cea remineralizanta. Se recomandă şi în cazuri de fragilitate capilară.
Ortosifon (Orthosiphon stamineus Bent.)
Are efect diuretic pentru conţinutul sau de săruri potasice. Este cunoscut şi sub numele de “ceai de Java”.
Mătase de porumb (Zeas mays L.)
Mătasea de porumb este bogată în potasiu şi flavonoide. Are calităţi diuretice şi depurative.
citeste si: