Deşi nu există o formulă magică de slabit, în afara unui regim de viaţă sănătos, anumite remedii naturiste vă pot fi de ajutor: ceaiuri diuretice şi laxative, alimente care vă taie pofta de mâncare sau plante care stimulează metabolismul.
Potrivit medicilor specializati in fitoterapeie există două categorii de plante ce vă pot ajuta să ajungeti la silueta dorită: plantele care stimulează metabolismul si plantele cu rol de purificare folosite în eliberarea lichidelor reţinute în organism .
Iată câteva exemple:
Frunzele de Telină
Frunzele de telina sunt foarte bogate în apă şi fibre, frunzele de ţelină sunt perfecte daca doriţi să acceleraţi arderea grăsimilor şi să scăpaţi rapid de kilogramele în plus. Dacă le consumaţi în mod frecvent, vor stimula reducerea tensiunii arteriale şi curăţarea intestinelor.
Mai multe despre frunzele de telina puteti citi aici: Remedii din frunze de telina pentru sanatatea ta
Frunzele de Aloe Vera
Frunzele de Aloe Vera se află în topul plantelor de slăbit. Ajută la detoxifiere, accelerează arderea grăsimilor şi reglează tranzitul intestinal. Au diferite efecte care te ajută la pierderea kilogramelor în plus, cum ar fi efectele laxative şi diuretice puternice. În plus, inhibă apetitul alimentar, mai ales la administrarea sistematică pe perioade mai lungi de timp.
Socul
Datorită elementelor active pe care le conţine, sub formă de ceai, tinctură sau suc, are o acţiune diuretică şi sudorifică care ajută la eliminarea apei din corp. Este de asemenea o plantă care reduce apetitul şi are efect laxativ. Atenţie: consumat în cantitaţi mari, poate da efecte adverse.
Despre virturile ceaiului de soc va recomandam articolul: Cu ceai de soc slabesti sanatos si poti preveni unele forme de cancer
Ceaiul verde
Ceaiul verde contribuie la accelerarea metabolismului şi de aceea se recomandă în dietele de slăbire deoarece este o băutura plăcută, fără calorii şi benefică pentru a scăpa de kilogramele în plus. Are numeroase proprietaţi favorabile pierderii în greutate, cum ar fi: lupta contra reţinerii de apă în organism, stimulează digestia şi combate constipaţia, detoxifică organismul şi are un efect energizant.
Urzica
Urzicile sunt o sursă importantă de vitamine (A, B, C, E, K) şi minerale (fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu) benefice pentru organism, iar în acelaşi timp conţine substanţe care suprimă pofta de mancare, ceea ce o face să fie ideală într-o dietă. De asemenea, are un indice glicemic scăzut şi oferă energie pe o perioadă lungă de timp.
Un articol despre calitatile extraordinare ale urzicilor gasiti aici: Ceai de urzica: tratamente si modul de folosire corect si aici 8 beneficii UIMITOARE ale urzicilor asupra sanatatii