Îl consumi crud, în salate, în mâncăruri gătite sau sub formă de suc. E dulce, plin de vitamine și îmbunătățește vederea. Puține dintre noi știu însă că frunzele morcovului, căci despre el este vorba, sunt la fel de benefice sănătății ca și leguma în sine.
Au un gust ușor amar, însă acest inconvenient este compensat de faptul că frunzele de morcov sunt bogate în clorofilă, substanță care acționează ca un detoxifiant al organismului în general și al ficatului în special. Iată, așadar, ce beneficii au frunzele de morcov pentru sănătate:
Principalele beneficii pentru sănătate ale frunzelor de morcov
Grație conținutului bogat în antioxidanți, frunzele de morcovi luptă eficient a mai multor tipuri de tumori si afectiuni.
De asemenea, sunt bogate în minerale, în special potasiu, excelent pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular, și vitamine, în special vitamina C. Frunzele conțin de 10 ori mai multă vitamina C decât morcovul. Vitamina C este esențială pentru buna funcționare a organismului, accelerând refacerea țesuturilor în caz de tăieturi, zgârieturi sau vânătăi.
Frunzele de morcov au proprietăți diuretice, antiseptice și calmante, având efecte rapide în special în cazul durerilor de dinți și al bolilor gingivale. Totodată, elimină eficient respirația urât mirositoare.
Cum poți consuma frunzele de morcov
Poți beneficia de proprietățile frunzelor de morcov consumându-le în salate, supe, tocănițe sau omlete sau poți prepara diverse sucuri naturale în care să integrezi și frunze de morcovi. Un gust delicios și o mulțime de beneficii pentru sănătate are sucul de mere, în care, evident, poți adăuga frunze de morcov.
Totodată, îți recomandăm și ceaiul din frunze de morcov. Iată cum îl prepari: infuzează 2 cești de frunze în 8 cești de apă fierbinte. Lasă infuzia acoperită până ce se răcește complet. Strecoară ceaiul și bea-l pe durata întregii zile. Ceaiul de frunze de morcov este excelent atât pentru detoxifierea generală a organismului, dar mai ales în cazul problemelor urinare sau al litiazei renale.