Verdețurile nu trebuie să lipsească de pe masa celor care postesc – tocmai a inceput sezonul acestora. Urzica are proprietati diuretice si antialergice, o folosim la tratarea cistitelor, eliminarea apei din organism, artrite si eczeme. Dar pe langa toate aceste lucruri urzica ne da preparate foarte gustoase si hranitoare.
Ar trebui sa profitam cat putem de mult de verdeturile care incep sa apara…
Ingrediente
– 300g de urzici de primavara proaspete si fragede
– o ceapa mai mare sau 2 mai mici
– 2 linguri de faina
– 2 catei de usturoi romanesc
– 30-40 ml ulei de floarea soarelui
Modul de preparare
1- Pregatiti urzicile, le alegeti si le spalati bine sub jet de apa, folosind manusi de protectie sa nu va usture mainile apoi se oparesc timp de 2 minute intr-o oala cu apa fiarta, apoi le scoateti intr-o sita si le lasati sa se scurga bine. Se toaca urzicile marunt.
2- Se caleste ceapa in ulei ,iar dupa ce se rumeneste se adauga cele 2 linguri de faina, apoi amestecati si lasati faina sa se caleasca 1 minut.
3- Se amesteca compozitia continuu adaugand din cand in cand putina apa pana cand se ajunge la un sos consistent ca o smantana mai subtire
4- Adaugati urzicile, amestecati bine si lasati mancarea sa fiarba la foc mic cam 10-12 minute
5- Dupa aceasta adaugati usturoiul proaspat tocat marunt si mai lasati sa fiarba 2-3 minute
Se scoate si se serveste cu mamaliguta proaspata!Pofta Buna!