In cadrul curei de detoxifiere, mancarea de post trebuie sa contina cat mai multe alimente in stare cruda, naturala si sa nu fie preparate termic.
Dieta trebuie sa contina in principal fructe si legume, acestea reprezentand principala sursa de antioxidanti, vitamine si minerale, necesare organismului.
Atentie: mancarea de post inseamna hrana vie, sanatoasa
Mancarea de post: o detoxifiere inteligenta
Postul este o modalitate excelenta de a-ti ajuta organismul sa se curete si sa devina mai sanatos.
La fel, cum face curatenie in locuinta noastra, si corpul – singurul loc in care locuim – are nevoie de curatare si detoxifiere permanenta.
Iar aceasta se face cel mai simplu si inteligent folosindu-ne si de perioadele de post.
Adeptii stilului de viata raw – vegan insista asupra consumarii alimentelor neprelucrate termic deoarece acestea ajuta mai mult digestia si asigura o diureza crescuta, intensificand procesul de detoxifiere.
Sucurile naturale de fructe si legume sunt ideale, atat ca aliment propriu-zis, cat mai ales in cadrul dietelor de detoxifiere.
Sucurile naturale si bauturile smoothie sunt sarace in lipide, proteine si au o actiune stimulativa, fortifianta, diuretica si proprietăti de igienizare remarcabile.
Mancarea de post: alimente recomandate
Urmatoarea lista contine fructele, legumele, nucile si semintele acceptabile in cadrul procesului de detoxifiere.
Cumpara intotdeauna, pe cat posibil, hrana si produse organice.
- Fructe recomandate: mere, pere, caise, struguri, banane, capsuni, mango, portocale, grepfrut, piersici, ananas. De asemnea si fructe uscate de toate soiurile, dar care nu au fost tratate cu sulf, florile (ex. florile de papadie).
- Legume recomandate: sfecla rosie, telina, patrunjel, zucchini, spanac, varza creata, morcovi, laptuci, castravete, varza de bruxelles, avocado, aegume cu frunze verzi, dovlecel, fasole verde, mazare, varec, alge comestibile si alte alge marine.
- Legume de evitat: broccoli, conopida, varza alba, legume din familia solanacee (rosii, cartofi si ardei).
- Alte alimente crude: nuci pecan, migdale, seminte de floarea-soarelui, seminte de susan, seminte de dovleac, nuca de cocos, seminte din con de pin. Se recomanda consumul moderat al alimentelor din aceasta categorie. O cantitate prea mare din aceste alimente poate forma aciditate, poate priva organismul de energie sau poate opri procesul de curatare.
- Bauturi verzi recomandate (1 portie / zi): spirulina, chlorella sau alge albastre-verzi, clorofila lichida, iarba de grau.
- Legume inabusite: sfecla, telina, patrunjel, zucchini, spanac, morcovi, broccoli, conopida, varza de Bruxelles, varza alba, varza create, ceapa, usturoi.
- Cereale (alternati-le): orez brun, mei, quinoa.
Mancarea de post: ierburi si plante medicinale
Urmatoarele ierburi si plante medicinale au rol de detoxifiere si de sustinere.
- Ia cate 2 capsule de usturoi de doua ori pe zi. Suplimentele cu usturoi pot fi consumate inainte, in timpul si dupa post; acestea sunt excelente pentru a ajuta insanatosirea totala si eliminarea parazitiilor din colon. Usturoiul curate sangele, ucide parazitii si “bacteriile rele”.
- Pentru a intineri ficatul si a curata sangele, bea ceai de lucerna, brusture, musetel, papadie, armurariu, trifoi rosu si macese.
- Bea ceai din 2 parti ceai de Echinacea si Pau d’arco si o parte de ceai de rachitele. Baut de 4 ori pe zi, acesta va creste activitatea sistemului imunitar, va intari functionarea vezicii biliare si va curate colonul de bacteriile nedorite. Sau ia un supliment care contine aceste extracte de plante.
- Bea ceai de menta pentru intarirea nervilor si pentru calmarea indigestiilor, ametelilor si flatulentei.
- Bea ceai de ulm chinezesc daca ai colonul inflamat. Acest ceai este benefic si in folosirea clismelor. Radacina de lemn dulce are actiune laxativa usoara.
- Radacina de brusture curata sangele, sustine ficatul, este antibacterian.
- Radacina de strugure Oregon curata colonul, purifica sangele, sustine ficatul.
- Stevie creata (rumex crispus) curata pielea si sangele, sustine ficatul, are o anumita actiune laxative.
- Crusinul (cascara sagrada) are efecte laxative si de curatare a colonului.
- Papadie, patrunjel si strugurii ursului (uva ursi ) au efecte diuretice care ajuta la evacuarea rinichilor si la curatarea pielii.
- Ardeiul iute rosu si radacina de ghimbir calmeaza membranele mucoase.
- Armurariu (ciulinul laptelui) sustine functia ficatului.
Dieta „Curcubeul lui Dumnezeu”
Este numita asa deoarece fructele si legumele din care se compune ne ofera o vasta paleta cromatica.
Fiecare aliment, impreuna cu culorile sale, intervin activ asupra organismului, hranindu-l, energizandu-l si vindecandu-l, prin modalitatile sale specifice.
Fructele hranesc organismul la nivel cerebral si nervos, in timp ce legumele hranesc sistemele muscular si osos.
Nucile si semintele constituie hrana structurala.
Cu cat omul consuma mai mult hrana naturala, in stare cruda, fara a o prepara sau prelucra, cu atat va fi mai mare nivelul de vitalitate pe care il transfera asupra organismului.
Puneti la incercare autodisciplina. Straduieste-te sa adopti un program nutritiv compus in totalitate din alimente naturale, crude, cu alte cuvinte, incearca sa nu prepari alimentele. Vei simti imediat diferenta si vei atinge un nivel de vitalitate debordant.
- Adopta o dieta formata din 80% alimente crude si 20% mancare gatita.
Postul este, in general, sigur pentru oricine, exceptie fac bolnavii de cancer, diabet sau care prezinta alte probleme severe de sanatate.