Beneficiile sucului de fragute – Fragutele contin numeroase minerale, substante proteine, zahar, celuloza si grasimi, materie uleioasa, acid salicilic, vitaminele B, C (60-80, la 100 g fragute), E, K.
Zaharul, sub forma de levuloza, face din fragute un fruct permis celor ce sufera de diabet fragutele sunt indicate in astenie, demineralizare (tuberculoza), artrite, reumatism, guta, litiaza urinara, arteroscleroza plethora, hipertensiune, autointoxicare, constipatie, hepatism, litiaza biliara, etc. Fragutele trebuie consumate ca aperitiv, la fel si sucul proaspat extras.
In timpul sezonului e bine sa se consume 250-500 g zilnic. Pentru sterilizarea fragutelor este de ajuns (dupa ce au fost spalate) sa le tinem in vin rosu timp de o ora. Vinul se poate consuma (dupa ce a fost scurs din fructe) fara nici o primejdie. Sucul ca si fragutele nu se recomanda in dermatoze (poate provoca urticarie). Se iau trei pahare pe zi inaintea mesei.
Sucul de fragute curăţă corpul
Pentru curăţarea organismului este indicată o cură cu suc de fragi, proaspăt preparat prin zdrobirea fructelor cu o furculiţă. Pasta se pune într-un tifon şi se presează până iese toată zeama. Se bea un pahar cu suc pe stomacul gol, cu 15-20 de minute înainte de micul dejun, timp de zece zile.