Laptele de migdale este substitul vegan pentru laptele de vacă, ideal pentru persoanle care suferă de intoleranţă la lactoză. Gustul diferă mult faţă de laptele tradiţional, iar, în ultima vreme a început să prindă din ce în ce mai multă popularitate. Laptele de migdale era consumat încă din vechi timpuri de islamici, iar, în perioada medievală era băut de creştinii catolici în perioadele de post.
Beneficiile cele mai importante ale laptelui de migdale
1. Este ideal celor aflaţi la dietă, deoarece are mai puţine grăsimi şi calorii decât laptele de vacă (o cană de lapte de migdale are 90 kcal iar o cană de lapte de vacă are 120 kcal).
2. Te ajută să îţi menţii pielea strălucitoare şi tânără, datorita vitaminei E din compoziţie. În două căni de lapte de migdale ai aproape 50% din necesarul zilnic de vitamina E asigurat.
3. Aduce organismului un plus de minerale, deoarece are potasiu, zinc şi calciu în compoziţie.
4. Laptele de migdale este unul dintre puţinele produse vegane care aduc organismului un aport considerabil de vitamina D. În mediu, o persoană are nevoie de 20 de minute de expunere la soare zilnic pentru a obţine cantitatea de vitamina D necesară. Însă, în perioada rece trebuie să ne bazăm pe alimentaţie şi suplimente pentru a obţine cantitatea necesară de vitamina D, hormon care joacă un rol important în funcţiile sistemului imunitar.
5. Deaorece nu are multe grăsimi, te poate ajuta să îţi ţii colesterolul sub control. De asemenea, aduce organismului un aport de acizi graşi omega-3, esenţiali pentru buna funcţionare a sistemului cardiovascular.
6. Laptele de migdale nu trebuie ţinut la frigider, iar dacă doreşti să slăbeşti îl poţi folosi în locul laptelui pentru cafea.