Aceasta reteta poate fi folosita ca anti-inflamator pentru persoanele care suferă de artrită, dureri articulare, dureri musculare si multe alte beneficii. De asemenea, ajuta la digestie, funcționează ca un antiparazitare și antibacterian. S-au facut studii ce evidentiaza posibile beneficii în boli ca Alzheimer, cancer, artrită și alte tulburări clinice.
Există mai multe moduri în care puteți folosi turmericul in alimentatia zilnica, cea mai la indemana este pasta de turmeric.
Reteta pentru Pasta de turmeric
Această pasta de turmeric poate fi pastrata în frigider timp de câteva săptămâni. Se utilizeaza zilnic adaugand o lingurita in shake-uri de fructe sau cu suc de mere sau orice alta bautura. Incepeti cu cantitati mici dacă nu sunteti
obisnuit cu gustul, deoarece ea poate fi amara în cantități mai mari.
De unde procuram turmeric
Puteți gasi in mazinele naturiste, magazinele de condimente indiene sau de la raionul de condimente din supermarket.
Preparare Pasta de turmeric:
1/4 cana praf de turmeric se amesteca cu 1/2 cana de apa și se fierbe la foc mediu-mare pentru cel putin 7 minute, amestecand constant. Se va forma o pastă groasă.
Se poate mai poate adauga apa daca amestecul este prea uscat. Dupa racire, se poate depozita la frigider intr-un vas de sticla.
Laptele auriu – RETETA
Laptele auriu este o bautura miraculoasa pe care o puteti consuma seara si ale carei beneficii sunt extraordinare. Principalul ingredient din aceasta este turmericul.
Beneficii pentru sanatate:
– Anti-inflamator, antioxidant, antiseptic,analgezic
– Creste imunitatea organismului
– Anti-cancerigen
– Ajuta la mentinerea nivelului colestorolului
– Imbunatateste sanatatea digestiei
– Detoxifiaza ficatul
– Regleaza metabolismul si ajuta la reglarea greutatii corporale
– Actioneaza impotriva presiunii sangvine ridicate
– Imbunatateste memoria si functiile creierului
– Este benefic in diverse afectiuni ale pielii
– Are efecte puternice in cazul dereglarilor nerologice
– Micsoreaza nivelul trigliceridelor
Reteta 1 (proprietati anti-inflamatoare): Se adauga 1 lingurita de pasta de turmeric la o cana de lapte cald (de vacă, capră, soia, orez, migdale sau orice combinație), miere dupa gust
Reteta 2 (proprietati antivirale): Se adauga 1 lingurita de pasta de turmeric la o cana de lapte cald (de vacă, capră, soia, orez, migdale sau orice combinație), 1/2 lingurita de ulei de migdale sau ulei de susan, un varf de cutit de piper negru.
Daca amestecam piper negru cu turmeric sau il adaugam intr-o mancare condimentata cu turmeric, acesta creste efectele biologice ale curcuminului de 1.000 de ori, datorita substantei care da piperului iuteala caracteristica, denumita piperina. Iar daca amestecam turmeric si piper negru la un loc, absorbtia turmericului de catre organismul uman creste cu 2.000%!