Gazpacho vine din insorita Spanie, fiind una din supele lor traditionale. Racoritoare, plina de vitamine si antioxidanti naturali (licopenul din rosii), o portie de gazpacho este perfecta pentru zilele caniculare. Se prepara rapid, prin simpla mixare in blender si este foarte gustoasa.
Pentru gazpacho se folosesc doar ingrediente crude, de cea mai buna calitate, bine coapte, pentru a va oferi un gust aromat, perfect echilibrat.
Este o reteta vegetariana, perfecta pentru toate varstele, sanatoasa si dietetica.
Această supă răcoritoare și reconfortantă în zilele fierbinți de vară este o adaptare după clasica supă rece spaniolă, ce combină tot ce este mai bun din legumele de vară. Asigurați-vă că folosiți cele mai bune ingrediente pentru această supă. Veți obține un cocktail de vitamine cu nenumărate proprietăți benefice pentru organism.
.
• Timp de preparare: 15 minutes
• Porții: 8.
Ingrediente necesare pentru Gazpacho(adaptare)
• 6 roșii bine coapte, curățate de pieliță și tocate
• 1 ceapă roșie, tocată mărunt
• 1 castravete, curățat de coajă și de sâmburi, tocat cubulețe
• 1 ardei roșu sau verde curățat de sâmburi, tocat cubulețe
• 2 tije de țelină, tocate
• 1-2 liguri de frunze proaspete de pătrunjel tocate mărunt
• 2 linguri de frunze de ceapă verde tocate mărunt
• 1 cățel de ursuroi zdrobit
• 1/4 cană de oțet balsamic
• 1/4 cană ulei de măsline
• 2 liguri de suc de lămâie
• 2 lingurițe de zahăr brun
• Sare și piper proaspăt măcinat
• 4 căni de suc de roșii
Mod de preparare Gazpacho
Puneți toate ingredientele într-un blender. Amestecați până obțineți consistența dorită. Păstrați supa într-un recipient care să nu fie din metal, Lăsați să se odihnească peste noapte pentru ca aromele să se îmbine armonios. Puteți servi cu busuioc proaspăt tocat deasupra, cu crutoane, sau cu seminte chia, sau alte seminte, după cum preferați.