Iată că şi preparatele de post si cele vegetariene pot fi inedite! Dovada, acest drob de legume, un fel de mâncare sănătos şi, nu în ultimul rând, delicios!
Ingrediente:
500 g legume (praz, morcov, conopidă, ardei)
200 g ciuperci
200 g boabe de grâu
2 căţei de usturoi
4 linguri margarină
4–6 foi de varză albă
ulei
sare
piper
Cum se prepară drobul de legume?
1
Zdrobeşti boabele de grâu (le dai prin râşnită), le speli în mai multe ape şi le laşi la înmuiat în 1/2 l apă clocotită timp de 30 de minute. Legumele, curăţate, spălate şi tăiate felii subţiri le căleşti în ulei încins.
2
Adaugi ciupercile şi usturoiul, tăiate felii şi le mai fierbi câteva minute. Când sunt gata, le iei de pe foc şi le amesteci cu 4 linguri de margarină şi grâul scurs. Opăreşti foile de varză şi le cureţi de cotoare. Într-o formă de cozonac unsă cu ulei pui foile de varză, lăsând capetele să atârne pe afară.
3
Torni compoziţia de legume şi de grâu şi acoperi cu frunzele de varză care atârnă. Dai drobul la cuptor cam 20 de minute până se rumeneşte deasupra. Când e gata, răstorni pe farfurie, tai drobul felii şi îl serveşti cu sos de roşii.