Aceste substanţe îmbunătăţesc memoria şi ajută creierul să funcţioneze cum trebuie. Cinci porţii zilnice de fructe şi legume, suficiente cereale integrale şi alimente proaspete asigură necesarul de antioxidanţi care care organismul nostru are nevoie.
În orice caz, spune dr. Marilyn Glenville, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie, avem nevoie să ne verificăm dieta pentru a fi siguri că avem un aport ridicat de antioxidanţi cruciali şi anume:
1.Betacaroten din portocale, fructe şi legume de culoare galbenă, precum morcovii şi dovleacul;
2.Vitamina C care se găseşte în citrice şi fructe de pădure, în ardeiul gras, verde şi roşu, precum şi în legumele cu frunze verzi;
3.Vitamina E prezentă în nuci şi seminţ, cereale integrale şi peşte gras;
4.Seleniu care se găseşte în nuci, ouă şi cereale integrale;
5.Zincul care se găseşte în peşte, leguminoase şi migdale.
Aportul de antioxidanţi poate fi mărit prin folosirea suplimentelor. Potrivit sursei mai sus citate, trebuie luate în considerare şi suplimentele cu vitamina B6 – 25 de miligrame zilnic – vitamina C – 500 de miligrame, de 2 ori pe zi – vitamina E – 300 de UI, zilnic – magneziu – 300 de miligrame zilnic şi seleniu – 100 de UI, zilnic.
Pe lângă suplimentarea antioxidanţilor, trebuie să ne asigurăm că suplimentele şi multimineralele pe care le luăm includ şi bor – 1 miligram, zilnic. Studiile arată că borul este important pentru buna funcţionare a creierului, în mod particular pentru puterea de concentrare şi funcţionare a memoriei pe termen scurt.