Uleiul de ricin a fost întotdeauna un aliat al frumuseţii. Dens şi bogat în acizi graşi – acidul ricinoleic este cel care predomină, fiind în procent de aproximativ 87%, uleiul de ricin stimulează, fortifica şi regenerează părul, genele şi sprâncenele. De asemenea, hidratează şi reduce iritaţiile şi mâncărimile. Iată cum se foloseşte corect:
Pentru gene şi sprâncene
Utilizarea clasică a uleiului de ricin este pentru gene. Poate fi aplicat cu un beţişor de ureche sau cu o periuţă de mascară, care se spală şi se dezinfectează, în prealabil.
„Ca orice remediu natural pentru a vedea efectele trebuie să aveţi răbdare şi constanţă.”Oricare ar fi metodă de aplicare trebuie să ştiţi, că se aplică seara de seară, pe genele umede, înainte de culcare pentru cel puţin o lună. Pentru menţinerea rezultatelor se aplică de 2 ori pe săptămână. Ca orice remediu natural pentru a vedea efectele trebuie să aveţi răbdare şi constanţă.
Şi dacă doriţi ceva mai complex, adăugaţi câteva picături de vitamina E. Acelaşi tratament se foloseşte şi pentru a determina creşterea sprâncenelor.
Pentru păr
Şi părul are numai de câştigat de pe urmă uleiului de ricin. Se poate utiliza în timpul verii pe lungimi şi vârfuri pentru a preveni deshidratarea sau poate fi introdus în reţeta unui tratament de păr, pre-spălare. În ambele cazuri, precum şi pentru gene, părul trebuie să fie umezit cu apă sau tratamentul trebuie să conţină şi o parte de apă sau un ingredient bogat în apă, un astfel de exemplu este gelul de aloe vera.
Un tratament pentru păr este acesta:
– o parte de ulei de ricin;
– o parte de ulei din seminţe de în;
– 2 părţi de gel de aloe vera.
Se aplică pe păr şi se lasă minim 15 minute. Se spala părul şi se clăteşte foarte bine. În cazul părului gras se evita aplicarea tratamentului pe scalp.
Poate fi folosit şi ca tratament pentru mătreaţa uscată, dacă aveţi mâncărimi şi mătreaţa cauzată de şampoanele prea agresive (cele care conţin sodium lauryl sulfate), aplicaţi un strat subţire de ulei pe scalp înainte de şamponare (cel puţin 30 de minute înainte, mai bine dacă este lăsat toată noaptea) şi masaţi bine.
Pentru unghii
Un alt mod de a folosi uleiul de ricin este pentru întărirea unghiilor. Poate fi folosit în 2 moduri. Prima metodă este cea mai simplă, se freacă unghiile curate, curăţate de lac, cu ulei de ricin până este complet absorbit. Uleiul întăreşte unghiile şi înmoaie cuticulele!
A doua metodă constă în amestecarea unei părţi de ulei de ricin cu o parte de ulei de măsline. Se încălzeşte amestecul puţin şi se ţin unghiile 10 minute în aceste uleiuri.
Pentru piele
1. Uleiul de ricin este un excelent aliat împotriva ridurilor. Atunci când este utilizat cu constanţa ajuta la atenuarea acestora şi la prevenirea apariţiei semnelor de îmbătrânire.
Amestecaţi jumătate de linguriţă de ulei de ricin cu două picături de ulei esenţial de muşeţel, se găseşte la plafar sau online. Masaţi amestecul în jurul ochilor şi buzelor.
2. Dacă aveţi ochi umflaţi sau cearcăne, amestecaţi jumătate de linguriţă de ulei de ricin, jumătate de linguriţă de ulei de orez sau tamanu şi două picături de ulei esenţial de muşeţel. Amestecaţi ingredientele şi aplicaţi-le în zona ochilor. Lăsaţi să acţioneze 20 de minute.
3. Un demachiant bifazic natural se poate obţine amestecând o parte apa de trandafiri şi o parte ulei de ricin.