Pâinea de mălai se poate prepara în orice gospodărie, mai ales că ingredientele se găsesc pe rafturile din fiecare cămară.
„Cu siguranţă în perioada asta avem destulă făină prin casă, şi cred că avem şi nişte făină de mălai”, spun specialiştii de la Clubul Gastronomic Transilvan.
„Pâinea asta de mălai este tipică Americii de Sud şi e tare săţioasă, ne asigură gastronomii clujeni. Contine o gama completa de minerale si vitamine necesare bunei fuctionari a organismului uman si ne intareste imunitatea.
Asadar, porumbul este un aliment dar, prin compozitia pe care o are, si un medicament cu certe beneficii. Porumbul contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, vitamine din grupul B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc si potasiu.
Ingrediente
- făină de mălai – 1 kilogram
- ulei de floarea soarelui – 100 ml ceapă
- ceapă – 2 bucăţi
- sare de mare – o linguriţă
- telemea de vaci 0,5 kilograme
- oua – 6 bucăţi
- lapte- 1 litru
- boabe de porumb fierte (opţional)
Modul de preparare:
– Ceapa se toacă mărunt, apoi se căleşte în ulei.
– Când s-a înmuiat, se lasă la temperat, apoi se amestecă cu restul ingredientelor şi se omogenizează până obţinem un „aluat” vâscos, semi-lichid. – – Compoziţia se pune într-o formă de chec şi se coace la cuptor circa o oră.
Se serveşte ca gustare caldă, dar mai ales lângă preparate lichide.
Poftă bună!