• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
Frunza Verde

Frunza Verde

  • Frumusete
  • Sanatate
    • Sfaturi
  • Nutritie
    • Diete
    • Culinar
    • Tabel cu calorii – Valori nutritionale
  • Ceaiuri
  • Uleiuri Esentiale
  • Remedii
  • Afectiuni
  • retete
  • tincturi
  • tratamente naturiste

Cum se face faimoasa supa de URZICI cu leurdă, reţeta simplă cu iz de primăvară

Primăvara se instalează şi aduce cu ea şi primele roade verzi ale pământului. Urzicile şi leurda încep să răsară pe câmpuri şi în păduri, fiind fragede şi numai bune de gătit.

Bucătarul reşiţean Uica Mihai este un fan al urzicilor. Pe lista sa de preferinţe intră şi leurda.
Uica Mihai are o reţetă simplă de supă în care combină urzicile cu leurda şi cu pastele. Iar ceea ce pune pe masă la final este o mâncare simplă, cu iz de mică Italie, consistentă şi aducătoare de prospeţime în bucătărie.

„Spală şi stoarce bine o sarsana de urzici şi una de leurdă. Urzicile le clocoteşti separat cinci minute în apă fără nimic altceva şi stoarce-le de zeama pe care te sfătuiesc să o opreşti ca să o bei în loc de apă de-a lungul unei zile întregi, ca să te umpli de vitamină, fier şi alte minerale trebuincioase năpârlirii de primăvară.

Ori te poţi clăti pe cap cu ea, după ce te-ai spălat, nici un şampon din lume nu e mai bun decât apa de urzici. O să ai plete mătăsoase, revigorate şi strălucitoare. Acum mărunţeşte la cuţit un morcov, un păstârnac, o jumătate de ţelină şi o rădăcină de pătrunjel.
Dar vezi să îţi iasă ca zarurile şi aruncă-le într-o oală cu câteva linguri de ulei ca să se călească. Tot acolo mai pune şi o tulpină de praz ori câteva cepe verzi, la fel mărunţite. Şi dacă s-au călit, adaugă cam trei litri de apă clocotită şi uun litru din zeama în care au fiert urzicile. Şi dacă ai adus fiertura la clocot şi boloboroseală, aruncă în ea după cinci minute leurda şi urzicile fierte o dată.

Zece minute să fiarbă oala şi adaugi pastele făinoase reduci puţin focul şi după cinci minute îl opreşti de tot. Pui capac şi laşi să năduşească fiertura un sfert de ceas ca să se îmbine toate gusturile şi să se umfle pastele. Dacă eşti păgân şi nu ţii la post, poţi să pui în fiertură o dată cu macaroanele rondele de cârnat afumat, ori rondele de jambon, ca să aibe gust parşiv supa ta şi să te îmbie să haleşti trei castroane unul după altul.

Am încercat să dreg supa şi cu câta smântână, dar parcă tot mai bun şi mai neaoş e gustul ei natur, simţi urzicile ţărance, leurda fată mare îmbujorată şi aroma de coconet a pastelor făinoase, la care îţi recomand să nu faci rabat să nu cumperi de cele proaste ci fusilli italieneşti cu ou care au şi ele aroma lor cu rol. Şi iaca Primăvara sărbătorită cum se cuvine. Şi burdihanele noastre aşijderea!”, arată bucătarul.

Rubrica: 1, Culinar

Loading...

Nu mai arunca sâmburii de măsline, au o proprietate unica foarte folositoare. Grecii nu-i arunca niciodata!

SOCUL: 8 remedii extraordinare si 3 contraindicatii

Ceai de Salvie: Tratamente si modul de folosire corect

Ceai de coada soricelului – sustine sistemul imunitar si regleaza tensiunea arteriala

Cauta afectiuni, ceaiuri, retete sau remedii

Apa de tărâţe supranumita elixirul vindecator. Cum să o prepari simplu, în funcţie de beneficii

Ceai de pătlagină – reteta leacului mănăstiresc pentru afecțiunile pulmonare

Remedii naturale care salvează stomacul şi ficatul după mesele îmbelşugate

Bara principală

Remedii

10 Sfaturi pentru a scapa rapid de mirosul de TRANSPIRATIE

Cafeaua cu cardamon(hel) o combinatie absolut incredibila

Dr. Oz: 5 remedii NATURALE care te scapă de orice durere

Reţetele naturiste eficiente impotriva VARICELOR

Dr. Oz: Top 6 remedii de sănătate pe care le ai deja acasa

Valeriana cu miere, remediu RAPID pentru durerile de cap

Sucul MINUNE care elimina metalele grele din corp

Scapa usor de gazele la stomac – 3 remedii cu efect imediat

Sucul de SPANAC, cea mai buna reteta pentru curatarea stomacului si intestinelor

„Sângele verde”, elixirul din iarba de grau care iti reface sanatatea

COJILE de CEAPA, un remediu naturist exceptional care te scapa de multe boli

Cum poti scapa rapid de cearcane

Cele mai eficiente remedii care scad zahărul din sânge

Tratament naturist cu ulei de masline pentru piele uscata

Elixirul recomandat de Dr.OZ pentru FICAT: 4 ingrediente care costa putin

RETETA naturista de crema cu TAMAIE care repara si intinereste pielea

10 semne timpurii că ai putea avea probleme la inimă

SUCUL DE CEAPA – mana cereasca pentru par. Opreste caderea parului si il regenereaza!

Drojdia de bere, remediu terapeutic remarcabil din frigiderul tau

TREI beneficii uimitoare ale COJILOR de ouă pentru sanatate

Naturiste

Frunzele de PRUN elimina cheagurile din vasele de sange. Reteta lui Ovidiu BOJOR

Celulita si remedii pentru a scapa de ea

SAPTE motive suprinzatoare sa mananci CIRESE de Mai

Cel mai EFICIENT si rapid condiment pentru SLABIT

Descoperire uimitoare: este mai tare ca toate antibioticele din lume

Solutii eficiente impotriva căderii părului

Ghimbirul si proprietatile sale uimitoare pentru sanatate

UIMITOR: Ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra? Afla parerea specialistilor japonezi

Scapa de tenul uscat folosind ulei de masline

Ce se intampla in corpul tau cand mananci ardei iuti. Efectul este surprinzator !

Tratamente cu hrean, cimbru şi piper pentru alergii, astm si bolile iernii

Lăptisorul de matcă, un produs esential pentru sănătate

Cum se prepara corect celebrul DECOCT de LEURDA recomandat pentru afectiunile inimii

Nas înfundat – 8 remedii naturale verificate

Zmeura previne slabirea vederii si ajuta la slabit

Mierea de albine: Ce trebuie sa stim despre ea?

Bila leneşă: remedii naturale pentru bila leneşă

Reţete pe bază de propolis

Tratament naturist pentru caderea parului

Miere si scortisoara – o combinatie incredibila

Copyright Frunza-verde.ro 2009-2020