Deși ambele tipuri de scorțișoară au proprietati terapeutice similare, scorțișoara chinezească – denumită științific Cinnamomum cassia, Cinnamomum aromaticum sau cinnamomum burmannii trebuie evitată, deoarece aceasta conține mai multă cumarină, o substanță toxică. Scorțișoara cassia este cultivată în China, Indonezia, Vietnam, și Coreea.
In mancare,ceaiuri sau in scopuri terapeutice este indicat sa utilizam scorțișoară de Ceylon, denumită științific Cinnamomum zeylanicum sau Cinnamomum verum. Desi si aceasta conține in compozitie mici cantitati de cumarină, cantitățea este 20 de ori mai mica decat cea din scortisoara chinezeasca si astfel nu dauneaza organismului.
Scortisoara de Ceylon este cel mai indicat tip mai ales in scop terapeutic (ca de exemplu tratamentul pentru diabet). Scorțișoara Ceylon provine din Sri Lanka, India, Madagascar, Brazilia și Insulele Caraibe.
Batoanele de scorțișoară de Ceylon sunt de culoare maro deschis, au file mai subțiri, mai sfărâmicioase și mai dulci, în timp ce batoanele de scorțișoară Cassia sunt maro închis, sunt mai groase și mai tari, au capetele rulate unul înspre celălalt, sunt mai ieftine și mai picante.
9 motive puternice sa consumi scortisoara(preferabil Ceylon) in fiecare zi
1. Daca adaugi un varf de cutit de scortisoara dimineata in micul dejun, in cafea, in smoothie samd, iti vei regla nivelul glucozei din sange pentru urmatoarele 24 de ore.
2. Scortisoara stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase. Studiile arata ca scortisoara are capacitatea uimitoare de a opri dezvoltarea celulelor canceroase in mai multe forme de cancer. Nu cred ca ne poate spune nimeni daca acest condiment poate vindeca forme complexe de cancer, dar merita incercat. Nu ai ce sa pierzi daca adaugi scortisoara in alimentatie.
3. Scortisoara intareste sistemul imunitar asa ca este indicat sa o folosesti in mod constant si mai ales daca te lupti cu o raceala, cu o gripa, cu o infectie in corp. Evident, mai bine consumi zilnic scortisoara decat sa ajungi la antibiotice, nu-i asa?
4. Scortisoara scade nivelul colesterolului rau la fel de eficient ca o dieta alimentara. Nu va putem spune ca veti slabi in mod vizibil doar pentru ca adaugati scortisoara in mancare, dar va ajuta enorm daca alegeti hrana corespunzatoare. Efectul dietei va fi si mai puternic.
5. Scortisoara are efect antibacterian, efect antiviral si efect antifungic. Nu e rau pentru un condiment aflat la indemana noastra.
6. Scortisoara ajuta la functionarea corecta a celulelor rosii din sange.
7. Scortisoara combate inflamatiile din organism.
8. Acest condiment genial ajuta si in lupta cu kilogramele in exces. Dizolva grasimile la fel de eficient ca ardeiul iute.
9. Scortisoara contine calciu, fier, magneziu si nu numai! Iata o sursa excelenta de minerale necesare pentru buna functionare a organismului.