Toxicologul german Max Daunderer recomanda detoxifierea intestinelor cu ajutorul carbunelui medicinal. Se pune o lingura (9-10g) de praf de carbune medicinal intr-un pahar si se adauga 50 ml apa. Se amesteca cu lingurita de plastic sau de lemn. Daca aveti si ulei de parafina, adaugati 1 gram de ulei de parafina. Se amesteca bine si se umple tot paharul cu apa. Beti aceasta solutie, apoi inca 1-2 pahare de apa.
Faceti aceasta cura timp de 8 zile, apoi pauza inca 8 zile. Apoi poate fi facuta o cura de intretinere, o singura zi pe saptamana, in aceeasi doza – 10 g carbune medicinal si un gram ulei de parafina.
In timpul terapiei cu carbune medicinal nu se consuma vitamine sintetice si minerale si nici sucuri care le contin. De asemenea, dupa ingurgitare nu se mananca timp de 5 ore.
Uleiul de parafina este purgativ si in acelasi timp si detoxfiant si duce la eliminarea mai sigura a dozei de carbune luate – acesta nu trebuie sa ramana in intestine mai mult de 48 de ore.
Uleiul de parafina elimina toxinele dizolvabile in grasimi, iar carbunele medicinal pe cele solubile in apa si grasime si saruri de metale toxice. Prin aceasta metoda se detoxifiaza nu numai intestinul ci indirect si ficatul.
Diferente intre tipurile de carbune medicinal
Pentru ca terapia sa fie eficienta, alegeti cu grija carbunele medicinal. Exista carbune facut din lemn de fag si carbune din plante. Cel din plante are o capacitate mai mare de absortie la aceeasi greutate. Este de preferat carbunele sub forma de pudra, nu tablete.
Carbunele medicinal este cel mai eficient antidot la multe otraviri acute cu medicamente, ciuperci si metale. Este un antidot chiar si la stricnina. La otravire acuta se da 5-10 g imediat si se repeta la 8 ore cu inca 5 grame.
Detoxifierea cu carbune este foarte utila si dupa folosirea de medicamente chimice, dupa intoxicatii alimentare sau de alta natura.
Cărbunele medicinal elimină toxinele din organism și scade colesterolul
Cărbunele medicinal are proprietăți terapeutice uimitoare. Se găseşte în farmacii, la preţuri foarte accesibile, şi poate trata multiple afecţiuni ale sistemului digestiv. Mai poate reduce colesterolul, inflamaţiile şi iritaţiile şi acţionează ca un eficient detoxifiant, existând nenumărate cure de detoxfiere cu cărbune medicinal, recomandate de specialişti.
Acţionează ca un detoxfiant şi pentru cazurile în care ai înghiţit prea multe medicamente sau diferite substanţe toxice. Un tratament de numai o săptămână, cu câte o pastilă pe zi, garantează scăderea concentraţiei de colesterol din sânge şi îmbunătăţirea activităţii inimii şi a creierului.
Cărbunele medicinal este o doctorie cu efecte recunoscute în lupta cu indigestia, dar şi pentru că tratează crizele de gastrită. Poate fi luat fie preventiv, fie în momentul în care starea de rău se instalează.
De asemenea, tratează balonarea sau arsurile la stomac, situaţii în care se impune consumul a una-două linguriţe cu pulbere de cărbune. Praful se umezeşte în puţină apă, apoi se ia cu 30 de minute înaintea meselor principale. Cărbunele e de ajutor şi intoxicaţiilor cu diverse substanţe toxice, caz în care se amestecă o linguriţă cu pulbere într-un pahar cu apă şi se bea, după care se consumă cel puţin un litru de apă.
Deşi e greu de crezut are capacitatea de a albi dinţii. Pentru aceasta îl puteţi folosi cu încredere într-o cură de trei săptămâni, timp în care nu numai că vă veţi albi dantura, dar aceasta va fi şi mai sănătoasă. Procedeul e simplu: dizolvaţi o lingură cu pulbere de cărbune vegetal în 150 ml lapte cald şi beţi de două ori pe zi.
Persoanele cu probleme respiratorii sau cele care fac crize de astm e bine să bea un amestec obţinut din două linguri cu cărbune la un pahar cu apă sau o capsulă de cărbune medicinal. În acest caz, tratamentul este recomandat să se urmeze şapte zile consecutiv, timp în care alimentaţia trebuie să se bazeze mai mult pe fructe şi pe pâine şi mai puţin pe legume. Bolnavul nu are voie să facă mişcări bruşte şi e indicat să aplice o compresă cu cărbune vegetal pe abdomen, în zona ficatului.
Alte proprietati exceptionale ale carbunelui medicinal
Trateaza problemele respiratorii
Carbunele medicinal poate fi utilizat si de catre cei care sufera de astm. In cazul problemelor respiratorii acest medicament este unul dintre cele mai indicate. Se prepara un mix din doua linguri de pudra obtinuta din carbunele medicinal si un pahar de apa. Se bea timp de sapte zile consecutiv.
Carbunele medicinal reduce inflamatiile
In mod deosebit inflamatiile care apar in urma intepaturilor insectelor. Se piseaza foarte bine un carbune medicinal si se amesteca cu apa pana ce devine o pasta omogena. Se aplica pe rana acoperind cu un pansament timp de 12 ore.
Carbunele medicinal trateaza alcoolismul
Unul dintre cele mai pacatoase vicii isi are leacul in beneficiile carbunelui medicinal. Se urmeaza un tratament timp de o luna de zile in care se consuma zilnic o jumatate de cana cu apa in care s-a dizolvat o lingurita de praf de carbine medicinal.