Primavara este anotimpul cel mai așteptat de foarte mulți dintre noi din nenumarate motive. Chiar și așa, primavara aduce cu ea o serie de probleme cum ar fi astenia specifică, alergiile, conștientizarea kilogramelor în plus dar și lupta împotriva celulitei.
Din fericire, pentru toate aceste probleme există ceaiurile naturale care ne pot fi de mare folos.
Astenia de primăvară este o afecțiune de sezon care se manifestă printr-o stare permanentă de oboseală, slăbiciune fizica și ușoară depresie.
Poate fi provocată și de faptul ca acum rezerva ta de vitamine a ajuns la final, iar organismul are nevoie să primească mai multe elemente nutritive care să ofere corpului energie.
Acum este momentul pentru o alimentație bazată pe fructe și legume proaspete.
Ceaiul de urzică
O cură cu ceai vde urzica a avea efecte benefice puternice asupra întregului organism. Datorita compozitiei sale, ceaiul de urzica este unul dintre ceaiurile cele mai recomandate de specialisti in lupta cu astenia de primavara. Desi nu are un gust nu tocmai plăcut, acest ceai conține nenumărate vitamine și minerale: substante de natura proteica si glucidica, un numar extraordinar de aminoacizi, vitaminele B2, K si C, polivitamina A, acid pantotenic, beta caroten, saruri de calciu, fier, siliciu, magneziu, potasiu,amine, cetone, steroli si multe altele in cantitati mai mici. Proprietăţile antiinflamatorii sunt datorate prostaglandinelor. Mai multe inofrmatii despre modul corect de utilizare, tratamente si afectiunile care pot fi combatatute cu acest ceai gasesti aici CEAI DE URZICA
Ceaiul de soc
Ceaiul de soc este recomandat de medicii nutritionisti in special persoanelor care doresc să slăbească sau pentru cele care vor să-și mențină silueta.
După perioada de iarnă unde consumul de carne a fost crescut iar activitatea fizică a fost cu mult redusă este momentul să ajutăm organismul să se detoxifice. Acum este momentul în care trebuie să ne aprovizionăm cu vitamine și minerale naturale. Trebuie tinut cont ca numai florile şi fructele de soc pot fi folosite pentru uz intern, frunzele si ramurile socului fiinf otravitoare pentru consum. Despre modul de folosire corect si proprietatile acestui ceai gasesti mai multe informatii aici: CEAI DE SOC
Ceaiul de pelin
Alături de ceaiul verde sau de mușețel, ceaiul de pelin este ideal pentru a curăța organismul și pentru a-l pregăti pentru vară.
Ceaiul de dafin
Trebuie menționat faptul că ceaiul de frunze de dafin este benefic în tratarea gripei cât și a laringitei, iar ceaiul de fenicul este indicat în astmul bronșic, stările depresive, faringită, amigdalită dar și bronșită.
Atenție!
Există o serie de remedii naturiste și pentru alergii și anume ceaiul de iarbă de mare, trei-frați-pătați, mentă și coada șoricelului.Sursa:clicksanatate