Tipurile de miere care se recomanda pentru anumite afectiuni.
Este alimentul minune din bucataria noastra, iar proprietatile sale valoroase o recomanda ca un medicament natural. Folosita de mii de ani, mierea reprezinta un remediu pentru cele mai diverse afectiuni.
Fiecare tip de miere are beneficiile ei si este bine sa o alegem tinand cont de problemele de sanatate pe care le avem.
Poliflora: fortifica organismul
Mierea poliflora are consistenta lichida, gust fructat extrem de placut si e un adevarat rezervor de saruri minerale. Este un excelent tonic si fortifiant al organismului, noteaza click.ro.
Culoarea mierii poliflore este de regulă brun-roşiatică sau de nunaţe de chilimbar, dar ea poate varia în funcţie de florile predominante: de la galben viu, până la brun închis.
Mierea obinută dintr-o gamă diversă de flori se adresează unei palete la fel de largi de boli şi afecţiuni:
– Anorexie, Apetit scăzut
– Indigestie, constipaţie sau diaree
– Afecţiuni ale ficatului sau ale rinichilor
– Răni, cicatrii sau arsuri – se aplică miere pe bandajele folosite
– Probleme ale sistemului nervos, Bacterii – stafilococi
AdministrareSe iau 2-3 linguriţe de miere poliflora pe zi. Se poate amesteca şi cu fructe, cafea sau lapte dar nu se adauga niciodată în bauturi fierbinti.
De salcam: recomandata si diabeticilor
Mierea de salcam e bogata in fructoza si in oligoelemente (crom, cupru, iod, fier, zinc, fluor) si are un gust foarte placut. O folosesti cand ai probleme gastro-intestinale sau de digestie. Este recomandata si diabeticilor, pentru ca are indice glicemic scazut (32) Atentie: Diabeticii pot consuma mierea de salcam, in cantitati mici, dar asta cu acordul diabetologului personal.
De rapita: leac pentru osteoporoza
Are continut mare de glucoza, de aceea se zahariseste usor. Indicele glicemic mare o recomanda copiilor, persoanelor active si celor in convalescenta. Contine oligoelemente, mai ales calciu si bor, de aceea e buna in cazurile de osteoporoza.In plus, protejeaza ficatul, splina si pancreasul de diverse boli. Atentie, mierea de rapita se topeste foarte greu in apa.
Fiindcă se cristalizează rapid este şi un bun emolient, fiind recomandată şi în cosmetică, sub formă de măşti faciale, pentru redarea strălucirii tenului şi regenerarea acestuia. Mierea de rapiţă are efecte benefice în tratarea aftelor bucale şi a ulcerelor varicoase şi, nu în ultimul rînd, este adjuvant în terapia cancerului.