Clorul din apă, pericol pentru sănătate
Cercetătorii au descoperit că, în apa de la robinet, cantitatea de clor este atât de mare, încât ar putea dubla riscul apariţiei unor probleme de sănătate la inimă şi afecta dezvoltarea creierului fătului. „Rezultatele studiului nu arată doar că apa care conţine clor poate produce malformaţii, dar sugerează şi că expunerea la produsele cu clor poate fi responsabilă pentru anumite defecte”, declară autorul studiului, Jouni Jaakkola, de la Universitatea din Birmingham.
Chiar dacă apa de consum se găseşte în comerţ sub diferite forme, există concepţia conform căreia apa plată este cea mai sănătoasă. În realitate ea nu este decât o apă minerală fără dioxid de carbon.
Apă de la robinet sau îmbuteliată?
În ultimii ani, consumul apei de la robinet a scăzut în comparaţie cu vânzarea de apă îmbuteliată.
Riscurile la care te expui în momentul în care alegi să consumi apa din casa ta sunt multiple.
Există riscul să te alegi cu diverse infecţii virale, bacteriene sau parazitare sau riscuri non-infecţioase precum toxicitatea nitraţilor chiar dacă se iau măsurile necesare de către sănătatea publică pentru a transforma acest serviciu în unul potabil.
Rugina, un pericol ascuns
Trebuie să ții cont și de faptul că țevile prin care apa ajunge la chiuvetă pot să ruginească în timp, iar acest proces nu poate fi împiedicat. Deși nu este la fel de periculoasă precum este plumbul, un alt element chimic pe care apa de la robinet îl conține, consumul ei pe perioade lungi poate cauza diverse afecțiuni.
Coroziunea țevilor în compoziția cărora se găsește și plimbul pot favoriza apariția anumitor probleme de sănătate.
Atenție!
În cazul în care ești însărcinată și alegi să consumi apă de la robinet, este bine ca înainte s-o folosești s-o fierbi și să o lași să se răcească pentru a împiedica în felul acesta orice fel de problemă.Sursa:clicksanatate.ro