• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
Frunza Verde

Frunza Verde

  • Frumusete
  • Sanatate
    • Sfaturi
  • Nutritie
    • Diete
    • Culinar
    • Tabel cu calorii – Valori nutritionale
  • Ceaiuri
  • Uleiuri Esentiale
  • Remedii
  • Afectiuni
  • retete
  • tincturi
  • tratamente naturiste

9 indicii prin care recunoşti mierea de CALITATE

Din vremuri străvechi, mierea şi produsele stupului au fost folosite nu numai ca aliment, ci şi ca remediu. Pentru a putea beneficia de calităţile ei, este important să ştii de unde o cumperi şi cum poţi identifica mierea naturală de cea falsificată

Mierea de albine este prima substanţă dulce folosită de om. Calităţile extraordinare ale mierii au importante aplicaţii în alimentaţia artificială, în alimentaţia pre- şi post-operatorie, în pediatrie şi ginecologie.

Ea se clasifică în miere florală, provenită din prelucrarea nectarului şi polenului cules de albine din florile plantelor melifere, şi miere de mană (extraflorală), provenită de pe alte părţi ale plantei, în afară de flori.

9 Sfaturi utile care te ajută să achiziţionezi o miere de calitate si sa o detectezi pe cea falsificata

1- Dacă gustul mierii este uşor caramelizat, înseamnă ca a fost încălzită direct pe flacără pentru a fi fluidizată sau amestecată cu zahăr ars.

2- Dacă mierea nu are aromă se poate presupune sau că a fost supraîncălzită în scopul fluidizării, sau provine din zahăr prelucrat de albine sau este foarte veche. În toate cazurile este fără valoare terapeutică.

3- Mierea naturală se zahariseşte după o anumită perioadă de timp, excepţie făcând mierea de salcâm, care cristalizează foarte târziu sau deloc.

4- Mierea naturală, cristalizată, are cristale fine care se topesc repede în gură, pe când mierea falsificată cu zahăr are cristale grosolane care se dizolvă mai lent.

5- Mierea falsificată cu zaharină are gust dulce pronunţat, aproape leşinător.

6- Mierea naturală conţine întotdeauna în suspensie particule solide sau materii coloidale, astfel încât, pusă într-un vas transparent are aspect uşor tulbure.

7- Mierea provenită de la albinele hrănite cu zahăr sau cea falsificată cu glucoză industrială este mai puţin dulce decât mierea florală, iar în cazul falsificării cu zaharină în amestec cu glicerină, deşi dulce, are reacţie alcalină.

8- Mierea veche, ca şi mierea falsificată cu zahăr invertit artificial are aciditate mai mare decât cea normală, în timp ce mierea falsificată cu zahăr neinvertit are un indice de aciditate foarte scăzut.

9- Mierea încalzită agresiv îşi măreşte aciditatea datorită descompunerii fructozei în acid formic.

„Mierea conţine peste 400 de substanţe organice, care îi conferă o valoare terapeutică uriaşă. Pe lângă apa biologică şi zaharuri (fructoză, glucoză, maltoză, zaharoză), mierea mai conţine vitamine, minerale, anumite tipuri de ceară, enzime care-i dau o valoare terapeutică uriaşă. Pentru a fi siguri că beneficiem de calităţile excepţionale ale mierii trebuie să fim siguri că dispunem de o miere de calitate, nefalsificată, de la albine nehrănite cu zahăr şi netratate cu antibiotic. De asemenea, trebuie să fim siguri că mierea nu a fost încălzită la o temperatură mai mare de 40 grade C, deoarece îşi pierde proprietăţile terapeutice şi devine toxică. Prin urmare, este foarte important de unde cumpăraţi mierea.“

Rubrica: Sfaturi

Loading...

GĂLBENELE : Planta minune pentru arsuri, ulcer, acnee si hemoroizi

Miere cu muguri de brad, un elixir cu puteri exceptionale

Reteta cu ridiche neagra pentru tratarea durerilor articulare

Sucul de patrunjel un remediu periculos de puternic

Cauta afectiuni, ceaiuri, retete sau remedii

Socul, ingredientul secret folosit de companiile farmaceutice în lupta cu SARS-CoV-2

5 beneficii pentru sanatate ale uleiului CBD sau de Canabis

Ceaiul din codite de cireşe purifica sangele, curăță rinichii și previne formarea pietrelor la rinichi

Bara principală

Remedii

10 Sfaturi pentru a scapa rapid de mirosul de TRANSPIRATIE

Cafeaua cu cardamon(hel) o combinatie absolut incredibila

Dr. Oz: 5 remedii NATURALE care te scapă de orice durere

Reţetele naturiste eficiente impotriva VARICELOR

Dr. Oz: Top 6 remedii de sănătate pe care le ai deja acasa

Valeriana cu miere, remediu RAPID pentru durerile de cap

Sucul MINUNE care elimina metalele grele din corp

Scapa usor de gazele la stomac – 3 remedii cu efect imediat

Sucul de SPANAC, cea mai buna reteta pentru curatarea stomacului si intestinelor

„Sângele verde”, elixirul din iarba de grau care iti reface sanatatea

COJILE de CEAPA, un remediu naturist exceptional care te scapa de multe boli

Cum poti scapa rapid de cearcane

Cele mai eficiente remedii care scad zahărul din sânge

Tratament naturist cu ulei de masline pentru piele uscata

Elixirul recomandat de Dr.OZ pentru FICAT: 4 ingrediente care costa putin

RETETA naturista de crema cu TAMAIE care repara si intinereste pielea

10 semne timpurii că ai putea avea probleme la inimă

SUCUL DE CEAPA – mana cereasca pentru par. Opreste caderea parului si il regenereaza!

Drojdia de bere, remediu terapeutic remarcabil din frigiderul tau

TREI beneficii uimitoare ale COJILOR de ouă pentru sanatate

Naturiste

Faceţi economii: preparaţi-vă acasă produsele de înfrumuseţare

Ghimbirul si proprietatile sale uimitoare pentru sanatate

Descoperire uimitoare: este mai tare ca toate antibioticele din lume

Zmeura previne slabirea vederii si ajuta la slabit

5 alimente care te ajuta sa dai burtica jos

Nas înfundat – 8 remedii naturale verificate

Adevăratele cauze ale acneei

Murele şi utilizarea lor în fitoterapie

Celulita si remedii pentru a scapa de ea

Cel mai EFICIENT si rapid condiment pentru SLABIT

Reteta cu ridiche neagra pentru tratarea durerilor articulare

Bila leneşă: remedii naturale pentru bila leneşă

Solutii eficiente impotriva căderii părului

Tratamente naturiste impotriva caderii parului

Lăptisorul de matcă, un produs esential pentru sănătate

SAPTE motive suprinzatoare sa mananci CIRESE de Mai

Mirosul urât de transpiraţie indică existenţa unor boli endocrine

Tratament naturist pentru caderea parului

Anghinarea, un aliment sanatos la indemana

De ce arătăm mai bătrâni decât suntem

Copyright Frunza-verde.ro 2009-2020