Rinichii sunt organe vitale pentru organismul nostru. Rinchii filtreaza sangele de toxine, fiind unele din organele principale responsabile de detoxifiere.
Rinichii secreta si hormoni foarte importanti in mentinerea presiunii sangelui si tot ei raspund de metabolismul vitaminei D, o vitamina esentiala in absorbtia calciului in organism.
De aceea detoxifierea rinichilor este deosebit de importanta in mentinerea sanatatii.
Va propunem sa descoperiti in acest articol 3 remedii eficiente, ieftine si usor de obtinut, care detoxifica rinichii si te scapa de calculii renali.
Suc cu morcov si castravete
Acest suc poate fi consumat de trei ori pe zi in cure de cate o luna, cu pauza de doua luni.
Aveti nevoie pentru un pahar de un morcov, un castravete, iar restul catitatii de lichid va fi completata cu ceai de matase de porumb.
Pentru a prepara ceaiul de matase de porumb aveti nevoie de matase uscata (indicat este sa provina din culturi biologice, eventual verificati eticheta daca veti cumpara ceaiul de la plafar). Se fierbe apa, se ia de pe foc si se lasa un minut sa se mai raceasca. Se adauga o lingura de matase de porumb uscata si maruntita la un litru de apa, se acopera vasul si se lasa 20 de minute la infuzat.
Matasea de porumb este cunoscuta ca fiind foarte activa in curatarea rinichilor de depuneri si pietre, fiind recomandata si in caz de infectii urinare.
Suc de pepene cu lamaie pentru sanatatea rinichilor
Pepenele rosu este bogat in apa si agenti care mentin hidratarea organismului si favorizeaza diureza, ceea ce conduce in mod secundar la detoxifierea organismului.
Lamaia, ca si alte citrice, este eficienta in mentinerea tonusului vascular, avand totodata rol de stimulare a regenerarii tisulare prin continutul ridicat de vitamina C.
Totusi trebuie sa stiti ca alimentele cu gust acru nu se vor consuma niciodata in exces, pentru ca, la polul opus, pot favoriza formarea pietrelor la rinichi daca sunt consumate abuziv.
Pentru prepararea acestui suc puneti in blender o felie de pepene rosu cu tot cu seminte (acestea prezinta proprietati antioxidante), apoi adaugati o lingurita de zeama de lamaie.
Acest suc va fi consumat dimineata pe stomacul gol, imediat dupa trezire. Sucul se va consuma proaspat, fiind ideal pentru sanatatea rinichilor pe timp de vara.
Suc pentru rinichi din legume crucifere
Legumele din familia cruciferelor sunt adevarate minuni pentru sanatate (varza, ridichi, broccoli, gulie etc.). In acest suc destinat curatarii rinichilor vom avea nevoie de:
– o felie de varza rosie (taiem varza precum pepenele si folosim o felie)
– un sfert de ridichie neagra
– o telina medie
Se pun la blender ingredientele, apoi sucul obtinut va fi consumat in timpul zilei, intre mese. Sucul se consuma imediat dupa preparare, la cateva ore pierzandu-si din proprietati.
Nu va graiti sa beti acest suc, ci consumati-l lent.
Daca suferiti de gastrita sau iodul va este contraindicat (de exemplu in unele boli de tiroida), evitati acest suc si alegeti o alta reteta din cele de mai sus.