Mănâncă porţii mici şi dese. Cu cât porţia este mai mare, cu atât mai mare este căldura metabolică eliberată de organism pentru a procesa alimentele. Evită, de asemenea, alimentele bogate în proteine, care sporesc şi ele căldura metabolică.
Trece-ţi încheieturile mâinilor pe sub un jet de apă rece timp de cinci secunde la fiecare câteva ore. Întrucât pe acolo trec vene majore, ajută la răcorirea organismului.
Mănâncă alimente picante
Acestea stimulează receptorii de căldură din cavitatea bucală, accelerează circulaţia şi declanşează transpiraţia, care duce la răcorirea organismului.
Fă un duş la o temperatură puţin mai mică decât a corpului, mai ales înainte de culcare. Deşi un duş rece sună ceva mai tentant, nu faci decât să provoci organismul să genereze mai multă căldură pentru a o compensa pe cea pierdută în timpul duşului.
Evită hainele din materiale sintetice şi culorile închise. Foloseşte, în schimb, bumbac în culori deschise.
Bea ceai de crizantemă
Datorita compozitiei sale ceaiul de crizantema are efect racoritor si in plus are proprietatea de a curăţa organismul de toxine. Consumat periodic, ceaiul de crizantema imbunatateste functia plamanilor, a ficatului si a rinichilor, ajuta la detoxifierea organismului, regleaza temperatura sangelui si este foarte bun in bolile oftalmologice. Daca vrei sa afli mai multe despre cum se foloseste ceaiul de crizantema, citeste acest articol
Evită alcoolul şi băuturile bogate în cofeină, întrucât deshidratează şi sporesc căldura metabolică generată de organism. În schimb, alege apa minerală şi băuturile sărace în zaharuri.
Înlocuieşte crema hidratantă obişnuită cu un gel de aloe vera. Acesta ajută la diminuarea temperaturii corporale.
Dormi pe o pernă din pene şi alege o faţă de pernă din bumbac. Pernele sintetice reţin căldura şi îţi tulbură somnul pe timpul verii.
Încearcă un remediu folosit de nativii americani pentru a diminua bufeurile şi transpiraţia nocturnă la femeile aflate la menopauză. Cohosul negru influenţează hipotalamusul pentru a regla temperatura corpului.
Dacă nu ai nimic la îndemână care să te ajute să faci faţă căldurii, aşază-te relaxată pe un scaun, închide ochii şi imaginează-ţi un peisaj de iarnă, cu multă zăpadă. Cercetările arată că organismul reacţionează la astfel de imagini mentale, reglâdu-şi temperatura în funcţie de stimulii imaginari.