Tratamente naturiste pentru ten uscat


Cum să recunoşti pielea uscată?

Pielea uscata nu are sebum, acest film care protejeaza pielea. Într-adevăr, pentru a se proteja împotriva atacurilor externe, cum ar fi frig, vant, poluare şi lumina soarelui, pielea are nevoie de acest film subţire de ulei, care este sebum. Pentru uscat, secreţia acestei substanţe din glandele sebacee este insuficientă. Dintr-o data, straturile superficiale pielii () devin subţiri şi fragile. Ca un simptom, se poate evoca sentimentul de tensiune, este ca şi cum pielea a fost trasa în toate direcţiile. În unele cazuri, acest lucru este însoţit de mâncărime si se poate .


Pielea uscata: obiceiuri bune de adoptat

În scopul de a reconstrui filmul hidrolipidic al pielii, primul lucru bun pe care il putem face este  de a bea multă apa, hidratarea ajutand straturile superficiale ale pielii să fie mai rezistente. De asemenea, este recomandabil să se opteze pentru o dietă sănătoasă şi să se ofere un privilegiu anti-oxidantilor (vitaminele C, E, A) şi mineralelor, care oferă elasticitate mai multa la piele. Mai mult decât atât, deoarece sebumul produs de glandele sebacee nu asigură rolul lor de protecţie, ganditi-va sa va protejati  tenul cât mai mult posibil de agresiuni. Practic, aceasta consta in a utiliza în mod regulat crema de zi protectoare atunci când te duci afară, chiar dacă se pare că soarele nu străluceşte. În cele din urmă, utilizarea de abraziv pentru piele nu este recomandată. Totusi, daca se intampla, sesiunile ar trebui să fie rare şi curăţarea trebuie urmata neaparat de o masca buna hidratanta. În mod similar, să  se evite spalatul fatei cu sapun, oricat de « cremos » ar fi. Impurităţile se pot mai bine îndepărta cu un hidratant, clatindu-se apoi tenul cu o lotiune non-alcoolica.

Produse naturale recomandate pentru pielea uscata

Pentru a hrăni, hidrata şi proteja pielea uscata, nimic nu bate uleiurile esenţiale, care sunt atât eficiente şi ecologice. Pentru pielea uscata moderat, uleiul de , uleiul de măsline sau uleiul de soia permit reconstituirea peliculei hidrolipidice a epidermei. Cu toate acestea, în cazul în care uscarea pielii este majora, uleiul de migdale dulci este cel mai potrivit, deoarece este mai gras decât alte uleiuri. Dacă nu vă place expresia “ulei”, puteţi opta pentru aloe vera care are proprietati nutritive remarcabile. Precum uleiul, aloe vera se aplica direct pe fata ca o masca. În caz contrar, puteţi inventa retete de casa pentru a hidrata pielea. Cel mai simplu este amestecul de crema, albuşul de ou (doua linguri de crema cu un albuş de ou). Aplicati amestecul ca o mască şi clătiţi după 15 minute. Puteţi înlocui opţional albuşul cu pulpa de avocado, miere sau . In ceea ce priveste crema, puteţi alterna cu iaurt simplu din timp în timp.

 

Alte article asemanatoare:

  1. Top 7 remedii naturiste pentru tratarea cearcanelor
  2. Scapa de tenul uscat folosind ulei de masline
  3. 5 soluții naturiste pentru tenul gras
  4. Tratamente pentru acnee
  5. Tratamente naturale pentru Helicobacter pylori
Bloguri, Bloggeri si Cititori                               asistenta juridica: