Masca de fata – cele mai eficiente solutii pentru ingrijirea fetei

Mască hidratantă cu castravete


Celebra mască pentru fata cu castravete este atât de simplu de făcut încât probabil că n-o veţi mai cumpăra niciodată din comerţ după ce veţi încerca această reţetă. Într-un mixer, se amestecă miezul de castravete, 1 c. de smântână 35% şi un albuş de ou bătut până atinge o consistenţă cremoasă şi gata. Se menţine pe fata timp 20 de minute, apoi se clăteşte. Aceasta masca de fata va ajuta la redarea strălucirii tenului şi la hidratare în acelaşi timp.

Masca de fata cu albuş de ou

Pentru a închide porii din piele, pregătiţi o mască cu albuş de ou. Veţi fi uimite de efectul stringent pe care oul îl are asupra pielii dumneavoastră. Se bate albuşul spumă şi se aplică pe fata pentru circa 10 minute. Clătiţi.
clarifiant cu suc de mere (pentru ) Pentru tenurile mai grase, iată o reţetă de clarifiant cu suc de mere: amestecaţi ¼ de cană de suc de mere, 2 picături de spirt medicinal şi ¼ de cană de apă de izvor. Se aplică pe tenul curat.
Amestecul se păstrează până la 2 săptămâni la frigider.


Lapte demachiant cu mentă (pentru gras) sau (pentru piele uscată)

O reţetă de demachiant cu mentă este perfectă pentru un tn mai gras. Fierbeţi circa 15 foi de mentă (înlocuiţi cu 15 petale de trandarfir pentru un ten uscat) în ½ litru de apă. Se lăsă să se odihnească circa 15 minute şi se filtrează. Se adaugă 2 c. linguri de lapte praf atunci când preparatul s-a răcit bine. Se varsă într-o sticlă şi se agita bine înainte de utilizare. Acest amestec de păstrează în frigider timp de până la o săptămână.


Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.